Mattis Sjøli |Godt nyttår!

Publisert 08.01.2019 09:31:33 av
Kategorier:

Hei hei og godt nytt år!

Tiden siden forrige innlegg har gått fort og jeg har fått trent veldig godt. Har egentlig fått gjort det jeg har planlagt helt fra mai, og frem til nå når det virkelig gjelder. De neste drøye to månedene er det viktige skirenn annenhver helg og jeg håper at det grunnlaget jeg har lagt siden mai skal gjøre at jeg forhåpentligvis kan treffe med en toppform og holde på denne ut sesongen, hvert fall den neste måneden, så får jeg heller legge inn en ressursperiode etter det. Det er nå det gjelder, sesongens mål kommer på løpende bånd og jeg har ingen grunn til å ikke skulle kunne prestere optimalt. Sesongen til nå har vært helt ok, uten at jeg har lagt opp til noen stor formtopp, derfor håper jeg at jeg skal kunne få et gir eller to til og ta mine første norgescup-poeng. 

 Også i jula har jeg fått gått noen skirenn. På hjemmebane i Nes skianlegg dro jeg inn sesongens første seier, på 10km skøyting. Moro å vinne renn, jeg gjør ikke det så ofte. Enda viktigere synes jeg det var å ta med seg en god følelse inn mot Norgescupen som skal være på samme sted midt i januar. Jeg gikk også et renn på Gåsbu, der konkurransen var hardere. Endte på en 15.plass, etter en forferdelig dårlig klassiskdel. Mista trinsa på staven etter 2 meter og sleit med å komme meg inn i rennet etter det. Gikk dårlig teknisk og gleda meg kun til å bytte til skøyteski. På skøytedelen gikk jeg meg opp 6.plasser og tapte under et minutt til teten, på 10km. Det er jeg fornøyd med og tar det med meg. Må jobbe med klassisken, og spesielt teknikken frem mot NM.

 

 

Et viktig ledd i å prestere godt på skirenn er å ha gode ski. Derfor har jeg brukt mye tid den siste tiden på å teste ulike ski og ulike strukturer på forhold som jeg tror jeg kommer til å møte på rennene fremover. På Gåsburennet i jula gikk jeg på OS7-slip i både klassisk og skøyting. I klassisk brukte jeg et par jeg har brukt mye tidligere, men på skøytinga testa jeg et nytt par, som skal være bra på litt mildere forhold. Godt fornøyd med disse og tror at de kommer til å «danke ut» noen av de gamle godparene. Min oppfatning av OS-slipene er at OS7 alltid er bra, jeg har aldri dårlige ski med den strukturen og synes at det er trygt å velge et OS7 par på renn der jeg ikke får testa noe særlig på forhånd. OS6 synes jeg at fungerer bra både på tørr kunstsnø og natursnø, ned mot 0 grader spesielt i skøyting. Før jul brukte jeg OS6 på alle skøyterenn jeg gikk, fordi vi gikk på mye kald kunstsnø og faste forhold. I klassisk har jeg brukt en spesialslip som heter OS-Torsby. Den er ikke på slipekartet, men kan fås i butikken. Jobber med testing av grovere struktur og tror at jeg også der skal finne gode ski til renn der grovslip skal bli mer aktuelt. 

 


Ønsker dere alle et fortsatt godt nytt år, både i skiløypa og i livet ellers!
Hilsen Mattis 


Tags:

Kommentarer

  •  


  •