Mattis Sjøli |Klar for sesongstart

Publisert 19.11.2019 10:50:25 av Ragnhild
Kategorier: Langrenn

Endelig har det blitt vinter og skiføre flere steder i landet. Nå nærmer sesongen seg faretruende fort og derfor tenkte jeg å skrive et innlegg om mine målsetninger nå til helga og sesongen sett under et!

  I Oslo er det kunstsnø i Holmenkollen, på Lillehammer er det over 70km med løyper på fjellet og gode forhold i konkurranseløypene på Natrudstilen På Beitostølen kom det haugevis med snø i natt også. Nå nærmer sesongen seg faretruende fort og derfor tenkte jeg å skrive et innlegg om mine målsetninger nå til helga og sesongen sett under et. De siste årene har jeg fått trent bra og sammenhengende over lange perioder (Bank i bordet) og dermed også krøpet gradvis oppover på resultatlistene. Håper og tror dette også kan fortsette i år, jeg har fått trent veldig bra og har siden 1.mai lagt ned ca 590 treningstimer. 

Har ingen store planer eller drømmer denne første rennhelga, annet enn å komme i gang med rennsesongen og få gode hardøkter, som skal gjøre meg litt bedre til norgescup på Gålå neste helg. Har trent mye i november, og mye på ski den siste perioden. Hvis jeg er topp 60 denne helga, kommer jeg til å være greit fornøyd med det, spesielt hvis kroppen kjennes ok ut. Håper at jeg skal kjenne at treninga som er gjort funker, at teknikken sitter, at de nye skiene er gode og at jeg får to gode renn helt ned i kjelleren. Blir jeg nummer 90 er ikke det krise det heller, så lenge følelsen er grei. Føler jeg meg som en million og blir 90, så kommer jeg nok til å være skeptisk, men det får jeg satse på at ikke skjer! 

 
På Gålå har jeg derimot høyere målsetninger enn å bare delta. Minimumskravet er å være topp 50 på en distanse, og drømmen er å kunne ta poeng allerede den første norgescup-helga. Har ikke lagt opp til noen formtopp, for meg er de viktigste rennene etter jul, men med en god dag der jeg er litt heldig veit jeg at jeg er god nok for topp 30 allerede nå!


Det store overordna målet for sesongen er topp 30 i NM eller i skandinavisk cup, aller helst på hjemmebane i Nes første helga i januar eller på 15km skøyting under NM på Konnerud i slutten av januar. Utenom dette er målet å være stabilt et hakk bedre enn i fjor, det vil si mange plasseringer mellom 30-40, og ta poeng med jevnere mellomrom. Per nå har jeg 85 FIS-punkter på distanse, og målet er å gå disse ned til 75. Jeg har fokusert mer på sprint i år, og håper at dette skal bidra til at jeg er raskere og kan gå med mer kraft på distanse, men også at jeg kan gå litt bedre i sprint enn det jeg har gjort de siste årene. Noe klart resultatmål her er vanskelig, litt avhengig av hvor mange sprinter jeg går, men å være i nærheten av å kvalifisere meg til sprintfinalene håper jeg at jeg skal være god nok for!

 

 

 

Håper på flere dager i lederstolen i vinter!


Nå har jeg lagt hodet på blokka og ligger klar til å bli hogd hodet av hvis jeg ikke når disse målene jeg har satt meg. Jeg kan garantere at jeg kommer til å gi alt og gjøre så godt jeg kan, så mye mer enn det får jeg ikke gjort! Benk dere i godstolen til helga og følg med på skirenna fra Beitostølen, jeg går i Oslo Sportslager-trikot og satser på å være godt synlig i TV-ruta!


Tags: mattis, teamoslosportslager, sesongstart

Kommentarer

  •  


  •