Mattis Sjøli |Kulde og skirenn

Publisert 21.12.2018 16:06:49 av
Kategorier: Langrenn

Hei igjen!


Nå har jeg endelig kommet meg tilbake til Lillehammer igjen, etter en aldri så liten bomtur til Østersund. 7-timer i bil hver vei, for å kun få gått et skirenn var en strek i regninga! Allerede da vi ankom Østersund, begynte det å bli kaldere. Fredagens sprint gikk etter programmet, men der hadde jeg planlagt å ikke gå. Da vi våknet på lørdagsmorgenen viste gradestokken minus 19 grader og enda kaldere på de kaldeste punktene i løypa. Etter mye om og men ble rennet avlyst, det var rett og slett for kaldt. Veldig kjedelig å ikke få gå renn, men også bra å se at arrangørene tar helsa til løperne på alvor og tør å avlyse store skirenn. Jeg var i Østersund sist det ble arrangert Skandinavisk Cup, og da var det enda kaldere, men arrangøren valgte å kjøre gjennom konkurransene og utsette oss for en unødvendig belastning. Under hele helga testa jeg ut hansker som jeg tidligere nevnte i innlegget om julegaver. Lillsport Mitt1 holdt meg god og varm på henda hele helga, til tross for lave temperaturer under -20 grader. Hansken fås kjøpt på Oslo Sportslager og kan varmt anbefales! https://www.oslosportslager.no/produkt/lill-sport-mitt-1-langrennsvott-herre-45381.aspx

 

Testing
Selv om det klassiske distanserennet ble avlyst, så fikk jeg testa en del ski. Det var ganske jevnt mellom to par, et par OS7 og et par OS-Torsby. Mitt valg falt til slutt på OS-Torsby fordi jeg følte at skiene var enklere å føre i motbakke. Det var -12 grader og medium luftfuktighet, med noe nysnø. Før skøyterennet testa jeg flere ulike skityper med OS7 og OS6. Valget falt på OS6, og det var et enkelt valg. Stor forskjell både på fart og følelse! På testdagen var det var det -5 grader, men fortsatt kaldt i snøen etter forrige dags sprengkulde.

 

 Skirenn 

Rennet gikk helt greit, verken veldig bra eller veldig dårlig. Er fornøyd med at formen virker til å bli litt og litt bedre for hvert renn som går og jeg synes at jeg løste de tekniskeoppgavene mine bra. Løypa inneholdt veldig mye dobbeldans, en teknikk som jeg tidligere har vært dårlig i. Denne gangen gikk det bedre og FIS-punktene viste at det var et av mine bedre renn. Jeg ble nummer 94, 3 minutter bak Richardson og hadde 45 andre nordmenn foran meg. Positivt at jeg kun var 1,5 minutt unna poeng i den Skandinaviske Cupen, og at jeg virker til å være på skuddhold for å oppnå årets målsetning, som er å ta poeng i Skandinavisk Cup.

 

 

 

Treningsplanen fremover er enkel. Fokuset blir på å få mengdetrening på ski og få teknikken til å sitte enda bedre. Føler at arbeidsøkonomien er noe dårligere på ski enn på løping og jeg blir stiv på for lav puls. Mye rolig trening kombinert med gode hardøkter vil forhåpentligvis gjøre underverker. Planen for de neste to ukene er å trene ca 35-40t, gå to skirenn og ha tre intervaller ved siden av dette. Jeg stiller på Gåsburennet 27.des og Raumnes romjulsrenn 28.des, på hjemmebane i Nes skianlegg. Dette er en glimrende mulig for andre seniorer til å teste løypene som skal gås i Norgescupen i Januar.

Dette var alt for denne gang! Mulig det kommer et blogginnlegg i romjula, hvis ikke ønsker jeg dere alle god jul og et godt nytt år!

-Mattis Sjøli


Rennet gikk helt greit, verken veldig bra eller veldig dårlig. Er fornøyd med at formen virker til å bli litt og litt bedre for hvert renn som går og jeg synes at jeg løste de tekniskeoppgavene mine bra. Løypa inneholdt veldig mye dobbeldans, en teknikk som jeg tidligere har vært dårlig i. Denne gangen gikk det bedre og FIS-punktene viste at det var et av mine bedre renn. Jeg ble nummer 94, 3 minutter bak Richardson og hadde 45 andre nordmenn foran meg. Positivt at jeg kun var 1,5 minutt unna poeng i den Skandinaviske Cupen, og at jeg virker til å være på skuddhold for å oppnå årets målsetning, som er å ta poeng i Skandinavisk Cup.
 
Rennet gikk helt greit, verken veldig bra eller veldig dårlig. Er fornøyd med at formen virker til å bli litt og litt bedre for hvert renn som går og jeg synes at jeg løste de tekniskeoppgavene mine bra. Løypa inneholdt veldig mye dobbeldans, en teknikk som jeg tidligere har vært dårlig i. Denne gangen gikk det bedre og FIS-punktene viste at det var et av mine bedre renn. Jeg ble nummer 94, 3 minutter bak Richardson og hadde 45 andre nordmenn foran meg. Positivt at jeg kun var 1,5 minutt unna poeng i den Skandinaviske Cupen, og at jeg virker til å være på skuddhold for å oppnå årets målsetning, som er å ta poeng i Skandinavisk Cup.
 

Tags:

Kommentarer

  •  


  •