Mattis Sjøli |Må stå over NM pga sykdom. Mitt utstyr denne sesongen

Publisert 29.01.2020 13:54:32 av Kathrine Olivia Klokseth
Kategorier: Langrenn

Jeg har dessverre blitt sjuk og må stå over NM. Denne uken skriver jeg derfor om utstyret jeg bruker denne sesongen. Alt kan kjøpes hos Oslo Sportslager

 Hei!
Jeg har dessverre blitt sjuk og må stå over NM. Siden forrige fredag har jeg fått en del utslett på brystet og ryggen, som klør og er stivt. Stakk innom apoteket en tur i går før avreise til Konnerud, og derfra ble jeg sendt rett til legen. Har fått påvist helvetesild, og kan ikke gå skirenn. Fryktelig surt og irriterende, har aldri følt meg så godt forberedt til NM noen gang, og formen har bare blitt bedre siden 25.plassen i NC forrige helg. Å måtte se 15km skøyting fra sofaen blir blytungt og vondt. Får ikke gjort noe med det, annet enn å hvile godt og prøve å få til en god avslutning på sesongen.

Ikke så mye mer å skrive om, derfor tenkte jeg å skrive litt om mitt nye utsyr foran denne sesongen. Viktig for meg å presisere at jeg samarbeider med disse merkene, men at jeg vil skrive et åpent og ærlig innlegg uansett. Skal prøve å skrive en ærlig produktomtale, med både positive og negative sider. Jeg bruker Salomon ski og sko, Swix staver og Lillsport hansker. Swix har ingen nyheter, så derfor skriver jeg heller ingenting om de. Triac 3.0 er fortsatt en veldig god stav, som kan anbefales! Alt av utstyret her kan kjøpes hos Oslo Sportslager, selvfølgelig!

 

Først ut er Salomon sin nye klassiskski Salomon S/lab CarbonClassic. Her har Salomon kommet med store endringer, både når det gjelder design men også med nye egenskaper. Der klassiskskiene tidligere ofte har vært stive og krevende å gå på, så er årets ski lavere og veldig mye tryggere å få feste på. Dette er fordi konstruksjonen er lavere, med en lavere kammerhøyde i forhold til tidligere utgaver. Skiene har rett og slett blitt mer lettgåtte. Jeg føler fortsatt at skiene er høye nok til at smurningen ikke subber, de er lette å stake på og mine «allround-ski» tåler også klister. Personlig er jeg veldig godt fornøyd med den nye modellen, har brukt de siden januar i fjor og er godt fornøyd. Disse skiene har slått ut alt av eldre modeller i skiparken min, og er ski jeg anbefaler varmt.

 

Skøyteskiene til Salomon har også fått et nytt design i år, men uten om det er det ikke så store forandringer å skrive om. Det skal visstnok være litt mer karbon i bakenden av skia, men ikke noe jeg merker forskjell på. Fortsatt en veldig god og stabil skøyteski, så den kan trygt anbefales. Jeg opplever at årets modell er mykere og at de ikke svarer så godt på skyvene mine som tidligere, vanskelig å si om det er skia jeg har fått eller om det er gjennomgående for de fleste ski fra årets modell.

 

Salomon S/lab Carbon Classic heter årets klassisksko. Den har fått en skikkelig «facelift» etter mange år med samme design. Med det nye designet kommer det også en helt ny utforming av skoen. Skoen har blitt høyere, noe som gjør det lettere å dytte trikoten helt ned i skoen og den føles også litt varmere fordi det vindtette stoffet går over ankelen. Jeg opplever også at skoen har blitt tightere og smalere, for meg som har smale føtter er dette veldig fint, men jeg kan se for meg at folk med brede føtter kan oppleve skoene som litt trange, spesielt i forfoten. De sitter veldig godt på foten og oppleves som ekstremt stabile og enkle å stå støtt i. Skoene er stive langt opp mot ankelen og støtter derfor mer enn mange andre modeller, dette synes jeg er fint, fordi jeg føler du står veldig trygt i svinger og i ulendt terreng.

Lillsport har kommet med flere nyheter før denne sesongen. Jeg har testet en ny hanske som heter Seefeld og en ny vott som heter Celcius Racing Mitten. Hansken Seefeld ble brukt av de norske VM-vinnerne i Seefeld og er en tynn konkurransehanske som sitter godt på hånden. Jeg føler at den er hakket tynnere enn Legend, som er en annen klassiker fra Lillsport. Hansken sitter godt rundt staven og gir bra grep og følelse. Denne hansken sverger jeg til på de aller fleste skirenn, og er veldig fornøyd. Min nye favoritthanske har blitt Celcius. Dette er en tynnere og tightere vott, enn Mitt 1 som er en annen type vott fra Lillsport. Celcius sitter veldig godt på hånden og er et godt alternativ på skirenn for de som lett blir kalde på hendene. Liker spesielt godt at det er en stram mansjett og at tommelen er mye strammere enn på Mitt 1. Jeg bruker disse på oppvarming og nedgåing, samt rolig trening. Veldig fornøyd med vottene, og et stort pluss at de er fine å se på.

 

Her er altså min oppsummering av årets utstyr. Test det gjerne ut! Alt fås selvfølgelig kjøpt hos Oslo Sportslager, enten i butikk eller på nett!
Tags:

Kommentarer

  •  


  •