Mattis Sjøli |Norgescup i Førde

Publisert 18.02.2021 07:43:30 av Kathrine Olivia Klokseth
Kategorier: Langrenn

Hei igjen!

I helga som var, var det Norgescup i Førde. Etter å ha gått Norgescup i en del år, var det morsomt å reise til en ny plass for å gå skirenn! Konkurranseprogrammet bestod av sprint skøyting, 15km skøyting og 15km klassisk. For første gang i år deltok jeg også på sprinten.

  

Rennhelga gikk alt i alt bra for min del, men jeg skulle ønske at spesielt 15km skøyting var bedre. På sprinten ble jeg nummer 33, en plassering over all forventning, men irriterende å være 0,5 sek unna avansement. På skøytinga ble jeg nummer 31, også det akkurat litt bak der jeg vil være. Hadde håpet på en topp 20 plassering, men det var jeg ikke god nok til. Klassisken var bra, der ble jeg nummer 26 og under 20 sekunder opp til topp 20. Ny pers for meg i klassisk og et løp og en gjennomføring jeg er fornøyd med. Det positive med helga er at resultatene var jevnt bra, men kanskje akkurat litt for dårlig.

Over til skitesting. I Førde var det lav luftfuktighet, mellom 15 og 20 minusgrader og faste forhold. Snøen var relativt raskt, men finkorna. På test av skøyteski testa jeg to par mediumski med OS7, et kaldpar med OS6 og et kaldpar med fabrikkslipen G1 fra Salomon. OS7 var litt bak på fart, men hevet seg veldig med rill. OS6 var klart best på test og følelse, både før sprinten og før skøyterennet. Synes jeg hadde veldig gode skøyteski begge dagene.

 Fordi klassiskrennet var på søndag og jeg var sliten etter renn fredag og lørdag, valgte jeg å levere inn de to parene som har vært best på tidligere tester på tilsvarende forhold. På renndagen stod testen mellom et kaldpar med OS7 og et kaldpar med G1L16 fabrikkslip fra Salomon. Det var fortsatt kaldt og faste forhold, og va -15 grader. Testen var jevn, men valget falt på G1L16-slipen. Dette var første gangen jeg brukte disse skia i et renn, men også denne dagen hadde jeg gode ski.

Nesten renn på planen nå er Norgescup på Gålå 5-7 mars. Jeg gleder meg allerede.


Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Mattis, 09.03.2021 11:51:26
Hei. Hyggelig at du liker det. Det skal jeg prøve å få med i fremtidige innlegg!

Skrevet av Bjørn, 09.03.2021 10:42:12
Fine innlegg! Det kunne også vært spennende å vite hva det blir smurt med, spesielt på feste!