Mattis Sjøli |Norgescup i Gålå

Publisert 10.03.2021 08:49:12 av Kathrine Olivia Klokseth
Kategorier: Langrenn

Hei!
Forrige helg var det igjen klart for Norgescup. Denne gangen var det 15km klassisk og 30km skøyting på Gålå som stod på programmet. Etter at forrige Norgescup-runde gikk bra og formen fortsatt føltes bra, så hadde jeg forhåpninger om å gå flere gode renn. Frem mot denne helga gjorde jeg ting ganske likt som før NC i Førde. Det vil si 17-20t trening i uka og fokus på gode hardøkter.

  

På 15km klassisk på lørdag ble jeg nummer 29, etter å ha åpnet litt hardt og tapt en del mot slutten. Følte meg veldig bra fra start, og greide ikke å holde igjen nok. Uansett fornøyd med å være topp 30 igjen og fornøyd med at det «bare» var 22 sekunder opp til topp 20. Jeg gikk på et nytt skipar med OS7-slip og Universal-konstruksjon, som jeg fikk i høst. Skia var veldig gode, på et litt varierende føre. Det var tidvis isete og grovkorna snø, men blandet med tørr fokksnø. Det var rundt 0 grader og sol, men ikke vått. Moro at et nytt par glir bra og godt å få bekreftet at OS7 holder et høyt nivå. Jeg testa også et par med hvitsåle og OS8-slip, et annet par med OS7-slip, et par med hvitsåle og en grovslip fra Salomon, og et par Salomon Blue-ski med OS7. Er fornøyd med skivalget og synes vi traff bra! For spesielt interesserte, så gikk jeg på et lag Guru Ekstrem 39 Hard med et lag Swix KX35 over. Som vanlig var det Stein-Arne fra butikken som smurte skiene mine. Han smurte også skiene til vinneren, så han hadde stålkontroll. Jeg hadde veldig bra feste hele rennet, samtidig som jeg synes at skiene slapp bra i staking og nedover.

Her finner dere klisteret som ble brukt som grunnklister: Guruwax Extreme 39 Hard klister


Her finner dere klisteret som ble brukt øverst: Swix KX35 Fiolett Special klister

På 30 kilometeren på søndag hadde jeg enda høyere forventninger. Det er dette rennet jeg hadde pekt meg ut etter NC i Førde, og det var hardøkter i skøyting som hadde blitt prioritert. Dessverre hadde jeg en veldig tung dag og rennet gikk dårlig. Klarte å gå meg opp en del på slutten og ble nummer 37, 27 sekund unna topp 30. Et veldig skuffende resultat på en dårlig dag. Det positive er at jeg hvert fall hadde gode ski da og. Gikk på et par Salomon Yellow med OS7s. Testa også et par Salomon Red med OS7s, som hadde god glid, men som føltes tunge å gå på. Det var ca -7 grader, isete og grovkorna snø, men blandet i mye finere natursnø og fokksnø.

Nå er det bare 50km klassisk under NM del 2 som gjenstår. Den går 27.mars, så nå er det bare å fokusere på å få til en god 5-mil!

 


Tags:

Kommentarer

  •  


  •