Mattis Sjøli | Norgescup på Gålå og EU-kontroll av kroppen

Publisert 29.11.2017 08:29:01 av Ragnhild
Kategorier: Generell, Langrenn
I helga som var gikk første norgescup av stabelen på Gålå. Selv om åpningsrenna på Beitostølen var sesongstart, så er det denne helga på Gålå som egentlig starter alvoret for oss som ikke går verdenscup. Jeg hadde et håp om at rennene på Gålå skulle være et steg i riktig retning, men sånn ble det ikke.


Fredagens 15km skøyting var nok et hakk bedre enn rennet på Beitostølen, men fortsatt langt under pari for min egen del. Kroppen går litt med håndbrekket på og ting fungerer ikke. Ble enig med treneren min Frank Heggebø om å stå over resten av helga og ta 4-5 dager med treningsfri for å se om det gjør susen.

 

Etter mageviruset i starten av november har jeg prestert langt under pari på intervaller, så det er noe som ikke stemmer helt.

 

Laktattester og standardøkter viser at formen er dårlig og at laktaten er unormalt høy. Derfor skal jeg ta meg en tur til legen og få tatt noen blodprøver og noen turer til fysio for å få knadd om muskulaturen. Greit å få tatt en ”EU-kontroll” av hele kroppen og se om det er en grunn til at ting ikke stemmer. Veldig, veldig kjedelig å se at første delen av sesongen går ”åt skogen” etter at hele oppkjøringa har gått knirkefritt og formen har vært god. Trøster meg med at det fortsatt er en stund til NM og at det er mange skiløpere som har snudd formkurven kjapt når ting begynner å stemme igjen. 

 

Så nå om dagen har jeg egentlig alt for god tid.. Prøver å få tatt igjen hele semesteret på skolen før eksamen og ordne andre ting som har blitt satt på vent gjennom høsten. Trives ikke spesielt godt med eksamenslesing, men greit å få gjort unna mye av det nå, slik at jeg kan gi bånn gass på trening igjen når den tid kommer! Ellers har jeg fått med meg rubbel og bit av sportshelgen, der Klæbos herjinger med resten av verdenseliten og Manchester Uniteds seier var mine høydepunkter.. Det motiverer! 

 

Sånn burde dagene sett ut...

 

Sånn blir de seende ut...

 

Så nå går dagene til å sitte hjemme på Lillehammer med pensum til langt over ørene og drømmer meg tilbake til dager som dette:

 

 

 

Følg meg gjerne på Instagram: @mattissjoli 

 

Mattis Sjøli


Tags:

Kommentarer

  •  


  •