Mattis Sjøli |Norgescup på Lygna og NM

Publisert 22.01.2021 11:04:43 av Kathrine Olivia Klokseth
Kategorier: Langrenn

I den siste tiden har det gått slag i slag med mange viktige skirenn. Jeg gikk Norgescup på Lygna 8-10 januar og NM 16-19 januar.

 Dessverre har det ikke vært fullklaff på noen av disse rennhelgene. På det jevne har jeg blitt mellom nummer 50 og 60, uten at kroppen har føltes noe spesielt rå. Tror nok at nesten 100t trening i desember gjorde meg tung og seig på Lygna, mens kulda og en lite håndterlig astma satte en stopper for NM i Trondheim. Dessverre er det sånn at lungene mine knyter seg ved kalde temperaturer, og i det siste har det vært veldig kaldt. Kroppen føltes bra ut på NM, men det hjelper ikke når jeg ikke får nok luft. Ekstremt kjedelig at sesongens hovedmål går rett i dass på grunn av været. Håper bare at pusten kommer til hektene igjen og at lungene kan fungere optimalt utover i siste del av sesongen!

Jeg har gjennomført veldig mange skitester den siste tiden, på kalde og faste forhold. I skøyting har det vært to par som har pekt seg ut, det er et par Salomon Blue med OS6S og et par Salomon Blue med G1, som er en fabrikkslip fra Salomon. Begge disse parene virker som at er gode ski, som er lette å gå på og som glir bra nedover. OS7S har vært for grov og for ustabil å gå på, på mine tester. Tror nok ikke at den slipen kommer til sin rett når det er kaldere enn -13 og snøen er trå og finkorna.

På klassisk har det vært litt større variasjon i testresultatene. Jeg har testa OS7 på ulike konstruksjoner, OS-Torsby på en Salomon Blue-ski og en Salomonslip som heter G1L16 på en Salomon Blue-ski. På Lygna falt valget på OS-Torsby slipen mens i Trondheim falt valget på OS7 på en Salomon Blue-ski. Gøy å se at OS-slipene er på høyde med Salomon sine egne sliper, fordi de fleste andre Salomon-utøverne har brukt Salomon sine fabrikksliper disse helgene.

 Nå håper jeg på mildere vær, fint skiføre og gode skirenn utover i februar!


Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Møterom Stavanger, 30.04.2021 15:36:42
Hvilken type ski foretrakk du mest? Neste år planlegger selskapet å ha aktivitet utenfor kontoret, og mest sannsynlig vil vi gå på ski. Dette ville være min første gang. Beskrivelsen din var interessant, men jeg vil likevel vite din mening som ekspert.