Mattis Sjøli |Norgescup på Lynga

Publisert 22.01.2020 12:03:31 av Kathrine Olivia Klokseth
Kategorier: Langrenn

I helga som var, var det igjen tid for Norgescup. Denne helga var det Lygna som var arrangør og sprint klassisk, 15km skøyting og 15km klassisk stod på programmet.

 

 Jeg gikk alle distanser under helgens Norgescup og håpet at det skulle hjelpe meg til å finne toppformen inn mot NM som kommer neste uke. Siden skandinavisk cup i Nes har jeg trent en del, rundt 35t på 14 dager. Tanken bak dette var å prøve å bygge en toppform inn mot NM, også heller nedprioritere denne Norgescup-helgen litt. Trening er ikke alltid så lett å skjønne seg på, fordi når jeg kom i mål etter lørdagens renn, så hadde jeg gjort mitt livs beste renn. Jeg ble nummer 25, og klarte endelig målet mitt om topp 30 i Norgescup. Ekstremt morsomt og enda mer overraskende at jeg skulle klare det denne helga, men det viser vel bare at det er mange måter å toppe formen på! Jeg hadde aldri klart det uten ekstremt gode ski, og der må jeg si at Oslo Sportslager leverte til 20 i stil!

 Stein-Arne Alnæs og jeg bruke torsdagen til å teste en god del ski, som var nyslipt den siste uka og som jeg var spent på. Vi testa både skøyting og klassisk, og slipene OS7 og OS7+ og flere ulike skityper. Det var fine forhold, rundt 0 grader og solskinn. Sporet var litt blankt, men det var ikke spesielt isete eller raske forhold.

 Av klassisk-ski så testa vi Salomon Blue og Yellow/Universal ski, alle med OS7-slip. Det var en del utslag spesielt på glid, og Salomon Blue med OS7 gled best. Disse skiene var helt nye på denne testen, men kjentes gode ut. På fredagens sprint var det blitt våtere, så jeg valgte heller et mer allround-par med OS7 på rennet. Valgte det samme paret på 15km klassisk på søndagen og.

På testen av skøyteski testa vi OS7 og en ny slip som heter OS7+, dette er en slip som ligner OS8. Av ski så testa vi Salomon yellow/universal og Salomon red med hvitsåle. Et allround OS7-par vant testen totalt, mens paret med hvitsåle hadde best fart, men ble tunge å gå på. På renndagen var det enda våtere og løsere, derfor valgte jeg Salomon Red med OS7+ på rennet, og var ekstremt fornøyd med det valget. Tror kanskje ikke jeg har hatt så gode ski noen gang.

Nå er det litt over ei uke til NM og jeg føler jeg er i bra rute. Håper å finpusse formen litt, og være med å kjempe om topp 30 plasseringer der også!


Tags:

Kommentarer

  •  


  •