Mattis Sjøli |Norgescup på Natrudstilen

Publisert 07.12.2020 08:45:00 av Kathrine Olivia Klokseth
Kategorier: Langrenn

I helga som var, var det igjen duket for nasjonalt skirenn for min del. Norgescup på Natrudstilen stod for tur, med det meste av landslagsutøvere på start på en eller flere av distansene. Med full dekning fra NRK i tillegg, så føltes det ut som en nasjonal åpning eller et NM.

  

Veldig kult at Norgescup har fått litt høyere status og at NRK bruker tid og penger på å sende det direkte i beste sendetid. For min del var det i tillegg sesongstart, etter at jeg måtte kaste inn håndkledet i forkant av rennene på Beitostølen. Dessverre satt mageproblemene i lenger enn jeg trodde, og derfor var det først de siste dagene før rennet at jeg skjønte at jeg kunne gå. Følte meg ikke topp forberedt, men var veldig glad for å gå renn!

På lørdagen stod det 15km skøyting på programmet, en øvelse som passer meg veldig fint. Dessverre var kroppen tung, og jeg ble stiv med en gang jeg prøvde å øke farta. Kjentes ut som om jeg gikk en hard terskelintervall, uten å ha noe mer sprut i beina. Ble til slutt nummer 61, nesten 3:30 bak vinner. For så vidt et helt OK resultat med tanke på forberedelsene jeg fikk gjort de siste ukene, men langt unna det nivået jeg håper å være på denne sesongen. Jeg endte opp på en fabrikkslip fra Salomon som heter G1, men OS6S var fullt på høyde, men valget falt på G1. Testet også OS7S, men siden det var finkornet natursnø følte jeg at disse ble litt tunge å gå på.

Dagen etter var det igjen 15km, men denne gangen i klassisk. Historisksett har jeg vært litt dårligere i klassisk, og jeg hadde ingen stor tro på at det skulle gå spesielt bra. I tillegg var det utfordrende forhold med rundt 0 grader, tjukk tåke og vanskelig å finne gode ski. Noen staket, noen gikk på rubb og jeg gikk på klister. Jeg er ekstremt fornøyd med skivalget mitt, hadde «rulleski-feste» og god glid. Litt tendenser til kladder under skia på noen bakketopper, men tror skia likevel var så optimale som de kunne bli på de forholdene som var. I målet endte jeg på en 43.plass, under to minutt bak Golberg som vant, og med drøye 20 sekund opp til topp 30. Veldig fornøyd med løpet, og jeg synes at det er moro å se at jeg er så nærme poengplass på en dag der det var seks landslagsløpere på start, pluss en del langløpere. Gikk på en OS7-slip, og hadde god glid. Gikk 3-4 kilometer med en landslagsløper og følte jeg hadde minst like god ski som han. Veldig moro og godt å få kvalitetssikra både skiparken min, og slipene til Oslo Sportslager!

Nå venter en treningsperiode frem til neste Norgescup på Lygna i starten av januar. Jeg gleder meg, men er glad for at jeg har en måned til rådighet for å pusse på formen!

 


Tags:

Kommentarer

  •  


  •