Mattis Sjøli |Norgescup på Veldre sag

Publisert 06.03.2020 07:44:57 av Kathrine Olivia Klokseth
Kategorier: Langrenn
Alt i alt gikk vel helga bedre enn jeg trodde og frykta, og forhåpentligvis skal det være mulig å bygge noe form på dette til de siste rennhelgene i år.


Hei igjen!
Beklager at ukas blogg kommer litt seint, men har vært opptatt med eksamen de siste dagene, så har ikke rukket å skrive noe før nå. Forrige helg var Norgescup på Veldre sag. Jeg gikk 15km klassisk og 15km skøyting. På forhånd var jeg veldig usikker på formen, og visste at den var dårligere enn før i år. Klassisken på fredag ble en opptur med en 49.plass, har ikke fått det til i klassisk i år så det var mye bedre enn frykta. Kroppen kjentes grei ut, men jeg følte ikke at jeg klarte å presse hardt nok. Hadde veldige gode ski og fikk en god rygg siste del av siste runde, noe som redda et ok resultat. Med bare 45 sekund opp til poeng følte jeg at jeg virkelig var på skuddhold før søndagens 15km skøyting. Dessverre ble det en liten skuffelse, jeg endte faktisk på 49.plass denne dagen også. Synes selv jeg er bedre i skøyting og er derfor ikke så fornøyd med det. Alt i alt gikk vel helga bedre enn jeg trodde og frykta, og forhåpentligvis skal det være mulig å bygge noe form på dette til de siste rennhelgene i år.

Testet selvfølgelig masse ski denne helga også, med varierende hell. På fredagens klassiskrenn gikk jeg igjen på et gammelt go’par med OS-Torsby slip og Salomon Blue konstruksjon. Dette er et mykt par som er trygge å gå diagonal på, noe som jeg vurderte som viktig i løypa, som var hard med mange og lange diagonalpartier. Testa Salomon Blue og Universal med OS7 og OS-Torsby. Forholdene var fine, kaldt om natta og kald relativt finkorna snø, og faste forhold. Mitt andre par var et OS7 Salomon Yellow-par, så det var flere ulike skityper som fungerte bra på klassisken.

Før skøyterennet var det utfordrende å teste ski, det var kaldt i dagene før rennet, men natt til søndag ble det mildt og det kom masse nysnø. Jeg og Stein-Arne testa flere ulike sliper og skityper dagen før, og valgte ut de to beste til ny test på renndagen. Fordi snøen var finkornet var det kaldski som fungerte best. Mine testvinnere var et par OS7 Universal og et par OS6 Blue. Grunnet at det skulle bli mildere valgte vi heller å ta med to par OS7 på testen på renndag. Sett i ettertid burde jeg kanskje heller ha testa et par OS6, som er litt mykere og kunne tålt den fine nysnøen bedre. Følte at skia «sugde seg fast» i snøen og var tunge å gå på. Ikke fullklaff på skivalg, men kan ta viktig læring av det og!

Nå venter avslutningshelga i Skandinavisk cup neste helg og NM del 2 om tre uker. Følg med!

 

 


Tags:

Kommentarer

  •  


  •