Mattis Sjøli |Oppdatering

Publisert 12.04.2019 13:07:29 av
Kategorier: Langrenn

Hei igjen!


Nå er årets skisesong ferdig og rennskiene er mest sannsynlig lagt inn med glider for siste gang i år! Kanskje slenger jeg meg på et turrenn eller to, men det blir med senka skuldre og bare for moro. NM del 2 på Lygna ble igjen ei grei rennhelg for meg, litt som det har vært før i år, med gode renn men ikke helt fullklaff. På 10km skøyting ble jeg nummer 55, av snaut 500 løpere. Fornøyd med at jeg er foran de aller fleste satsende skiløpere i Norge, men følte ikke helt at kroppen var 100%. Sprakk på slutten og tapte 20 plasser de siste to kilometerne. På lørdagens 50km klassisk hadde jeg ikke dagen. Prøvde å gå hardt fra start og håpte at kroppen skulle bli bedre utover. Det skjedde ikke og jeg parkerte fullstendig etter 25km. Mitt tyngste skirenn noensinne, både fysisk og mentalt. Måtte krige hele veien, og klarte å falle to ganger på den siste runden. Kom i mål som nummer 77, helt utslitt og ferdig. Akkurat nå er jeg glad skisesongen er slutt, og jeg gleder meg til å slappe av og hente meg litt inn. 

  

 

På Lygna testa jeg veldig mye ski, både i skøyting og klassisk. På testdagen var det rundt 10 grader og våte, men relativt faste forhold. På grunn av litt ulike snøtyper, var det vanskelig å finne et par som fungerte godt gjennom hele løypa. Lengst ute var det bare natursnø, mens på stadion var det nok blandet inn en del kunstsnø og mer omdannet snø. På klassiskrennet falt valget på et par med OS8 og hvit såle. Aller best var OS10, men de kjentes tunge ut å gå på og det var også meldt kaldere på klassiskrennet. De skiene jeg valgte fungerte dessverre dårlig ute i løypa. Det ble et skikkelig sug og det kjentes litt ut som å gå på lim. På stadion var de gode, men dessverre gikk det meste av rennet ute i skogen. Kanskje burde jeg heller valgt et par med svart såle og OS8-slip. Jeg testa både OS7, OS8 og OS10, med både hvit og svart såle. OS8 fungerte best, på begge skityper. 

 

 

På skøyterennet traff jeg mye bedre med skivalget. Gikk her også på et par med hvit såle og OS8S-slip. Følte at disse skia fungerte veldig bra rundt hele løypa. Kanskje fordi det var vesentlig varmere, er ikke helt sikker. På skøyteski så testa jeg OS7, OS8, OS10 og OS-Torsby. Her og var OS10 best på glid, men de ble alt for tunge å gå på rundt hele løypa. Hvit såle fungerte absolutt best på alle slipene, men det var nok fordi det var 10 grader og våt snø. Gikk også med en landslagsløper undervegs i rennet og hadde absolutt ikke noe dårligere ski enn han, så Salomon med deres RED-konstruksjon (Hvit såle) og OS8-slip, holder absolutt mål!

Neste uke kommer jeg tilbake med en gjennomgang av min sesong og evaluering. Følg med!

 

-Mattis


Tags:

Kommentarer

  •  


  •