Mattis Sjøli |Oppsummering av Norgescup

Publisert 22.01.2019 14:33:53 av
Kategorier: Langrenn

Oppsummering av Norgescup i Nes

Hei igjen! Helgas Norgescup er overstått og jeg har fått kommet litt tilbake til hektene igjen. Hadde store forhåpninger om topp 30 plasseringer, men slik gikk det dessverre ikke. På 10km klassisk på lørdag ble jeg nummer 55, under halvminuttet bak topp 30. På søndagens 15km skøyting ble jeg nummer 60, ca 40 sekunder bak topp 30. Skuffende at jeg er såpass nærme begge dager, uten at jeg klarer å hente ut det lille ekstra og nå målsetningen min. Lørdagens renn er jeg greit fornøyd med, kroppen fungerte bra, skia var gode og teknikken satt bra. Jeg føler også at jeg traff bra med løpsopplegg og fikk ut det jeg var god for. Kunne kanskje klart å tyne ut noen krefter til, men slik ble det altså ikke. På søndag var jeg revansjesugen og veldig klar på at jeg skulle gjøre alt som stod i min makt for å komme topp 30. Startet hardt og prøvde å være med fra start, kjente tidlig at dette ikke var min dag og at jeg måtte krige hardt for hver eneste meter. Stivnet fryktelig fælt og følte ikke at jeg gikk noe bra i det hele tatt. Ut på siste runden bestemte jeg meg for å gi det et siste forsøk og pressa på alt jeg hadde, gikk meg opp mange plasser og på 12,5km var jeg rundt nummer 45, sprakk som en ballong mot slutten og endte da som sagt på 60.plass. Hadde gode ski, men bortsett fra det var det lite positivt å ta med seg fra denne dagen. Kroppen var tung, beina seige og løpsopplegget dårlig. Gikk som en jojo og klarte aldri å få noe særlig flyt. Nå gjelder det å legge skuffelsen bak seg og krumme ryggen inn mot NM, jeg gir ikke opp og har god tro på at årets første topp 30 plassering kan komme underveis i NM!

 



Valg av ski: 

Det var kaldt i Nes i helga, med veldig tørr nysnø, lav luftfuktighet og ca –15 grader på skitest. På klassisktesten var det lett og få feste og vanskelig å kjenne noen stor forskjell på parene. Det var veldig små glidforskjeller også, så det var egentlig vanskelig å skille ut det beste paret. Etter å ha testa fire ulike par ski, med OS7, OS6 og OS-Torsby-slip og ulike egenskaper, så endte jeg opp med OS-Torsby-paret. Dette er paret jeg har brukt på mange klassiskrenn i år og trives godt med å bruke. Det er en kaldski fra Salomon, som er myke og enkle å gå på samtidig som at jeg opplever de som gode å stake på og at smurningen ikke “subber” ned i snøen. Hadde veldig gode ski på klassiskrennet og føler helt klart at jeg valgte riktig par.

 

Testen av skøyteski var ganske lik som testen av klassiskski, det var kaldt og trått i snøen, med lav luftfuktighet og –15 grader. Her opplevde jeg en mye større forskjell i følelsen på skia. Det var typiske kaldski som kjentes best ut, det vil si ski med stor kontaktflate med snøen. Både OS7 og OS6 var bra, men jeg endte opp på et gammelt godpar med OS6. Dette er også et par jeg har brukt mye før i år og stoler på at er gode nok. Synes at skia også fungerte bra på søndag, og at det dessverre bare var han på skiene som ikke var helt på jobb. Stein Arne smurte gode ski hele helga og hadde en upåklagelig service som vanlig!

 

Uansett resultat så var det veldig gøy med Norgescup på hjemmebane og hyggelig med en såpass stor heiagjeng!

Som sagt så rettes snuta nå mot NM, som begynner neste torsdag i Meråker. Jeg er relativt sikker på at formen er god, så nå gjelder det bare å lade batteriene og være klar til å gå skikkelig i krigen i Trøndelag neste uke!

 

 

-Mattis


Tags: norgescup, nes, mattis, blogg

Kommentarer

  •  


  •