Mattis Sjøli | Oppsummering av Norgescup på Gålå

Publisert 27.11.2018 11:15:11 av
Kategorier: Langrenn

Oppsummering av Norgescup på Gålå
Hei igjen! I helga som var gikk jeg årets første norgescup-helg på Gålå. Det ble gått 15km skøyting, sprint skøyting og 15km klassisk. På grunn av snømangelen som plager oss om dagen, så ble løypa kortet ned til 2,5km*6 runder. Ikke akkurat verdens hardeste løype og med litt slitasje fra flere hundre skiløpere over flere dager. Det var raske kunstsnø-forhold, med lite vann i snøen og en steinhard såle. Enkelte steder var det nesten is. På skøytinga var det ca -2 grader, mens det ble litt og litt kaldere utover helga og på søndagen var det ned mot -10 grader, spesielt på morgenen.

På 15km skøyting følte jeg meg bra, en mye lettere kropp og mye høyere fartsressurser enn på Beitostølen for under ei uke siden. Åpnet veldig kontrollert og gikk sammen med Eirik Mysen de to første rundene mine. Ut på tredje runden skjedde det som ikke skulle skje, staven min knakk og det var ingen fra mitt støtteapparat rundt meg som kunne gi ny stav. Måtte stoppe opp og vente på en mann som kom løpende med en stav, men den hadde feil lengde og var til feil hånd, fikk enda en ny stav litt lenger opp i den hardeste bakken i løypa, men den var for lang. Etter hvert fikk jeg ny stav og riktig høyde av pappa, men da hadde dessverre skaden allerede skjedd. Tapte 42 sekund på 2km til Mysen, og raste nedover resultatlista. Ble også stokkstiv av å gå uten en stav. Herfra og inn ble det en kamp for å flytte de stive beina mine. Kriga veldig bra på og fikk pressa meg helt ned i kjelleren. Endte som nummer 90, med tre stavbytter undervegs. Dårlig resultat, der jeg ikke fikk vist hva jeg var god for. Lå topp 60 når staven knakk og hadde vært fornøyd med et resultat der. Uansett fornøyd med responsen fra kroppen og hvor høyt jeg kunne ligge i puls. Håper denne utviklingen fortsetter! Jeg testa vanvittig mye ski kvelden før og på renndag. Testa ulike skikonstruksjoner med OS7, OS6, OS8 og OS-Torsby. Endte opp med å gå på Salomon kaldski (Blue), med OS6. Godt fornøyd med skia og føler jeg valgte riktig. Hadde også to ulike modeller med OS7 på som var veldig jevne med OS6.

 

 

Valgte å stille opp på sprinten, mest for å få litt fartstrening og fordi jeg synes det er gøy. Kroppen var tung og sliten etter rennet dagen før, så det gikk ikke så bra. Fornøyd med gjennomføringen av rennet, men ser nok at jeg må fokusere mer på sprint hvis det skal være noe vits i å gå prologer. Brukte samme skiene som dagen før.

15km klassisk var siste kraftanstrengelse denne helga. Som sagt var løypa lett, og det var kun stakefriesoner som hindret veldig mange fra å stake hele rennet. Jeg trives godt i lange, bratte motbakker og trivdes derfor ikke så godt med mye staking. Åpnet hardt og fikk gå med en god gruppe med løpere, tidlig merka jeg at dette ikke kom til å bli min dag. Kroppen var seig og beina var stinne. Jobbet og jobbet hele veien og er godt fornøyd med måten jeg angrep rennet på. Ga aldri opp og gikk meg skikkelig i kjelleren. Et skikkelig sliteløp, der jeg måtte jobbe for hver eneste meter. Endte opp som nummer 92, og er greit fornøyd med det. Over 180 påmeldte løpere og mange som trener mye og går fort på ski. I dag var jeg rett og slett ikke bedre, selv om jeg fikk gå hele løpet med staver og ski intakt. En veldig mye bedre tekniskgjennomførelse enn på Beitostølen, noe som jeg tar med meg. Før start testa jeg OS7, OS8 og OS-Torsby, med ulike konstruksjoner på skia. Falt på en Salomon kaldski, med OS-Torsby slip. Hovedgrunnen til dette er at jeg liker spennet på skiene veldig godt. OS8 ble for grovt og OS7 kunne ha gått bra, men mine ski var litt for stive for det føret som var!Alt i alt er jeg greit fornøyd med årets første Norgescup-helg. Kroppen var tydelig bedre enn på Beitostølen, og formen kommer når jeg begynner å slippe opp. Fryktelig irriterende at løpet på fredag ble ødelagt. Har fått enormt med hjelp fra Stein Arne som var smøresjef i Sportslager-bua denne helga. Gullverdt for meg å ha med egen «servicemann» på renn. Det settes stort pris på!

 

Følg meg gjerne videre på Instagram: Mattissjoli og på Strava: Mattis Sjøli
Tags:

Kommentarer

  •  


  •