Mattis Sjøli | Oppsummering av sesongåpningen på Beitostølen

Publisert 27.11.2018 11:18:58 av
Kategorier: Langrenn

Oppsummering av sesongåpningen på Beitostølen
Hei igjen!
Nå er «endelig» sesongåpningen på Beitostølen unna gjort. Det har vært mange høye skuldre og nerver i helspenn hos hele langrenns-Norge – men nå er vi endelig i gang! Noen reiser fra Beitostølen glade og fornøyde med sesongens første rennhelg, mens andre reiser hjem skuffa og uten så mange gode svar. Jeg for min del heller nok mest mot å reise hjem skuffa, uten at helga var noen stor krise for meg personlig. 

 

Jeg åpnet med 15km klassisk på fredag, på et skikkelig sliterføre. Dårlige spor, realt klisterføre og skikkelig sug i sporet gjorde sesongåpningen enda tyngre enn vanlig. Kroppen var helt grei, litt tung og seig, men jeg tror jeg kunne gjort et ganske bra renn hvis teknikken hadde vært bedre. Følte rett og slett at det var en aldri så liten «teknisk knockout» for meg. Jeg ble stressa og klarte ikke å stole på festet og å gå avslappet diagonal. Ble løpende veldig mye utenfor sporet, med hodet under armen. Det kosta mer enn det smakte, og jeg gikk inn til en 92-plass – langt bak vinner. Ikke noe å skryte av, men en grei start, tatt følelsen i betraktning. Registrerte at pulsen ikke var så høy som den burde, og at jeg må lengre ned i kjelleren på viktigere renn – når det virkelig gjelder.

Jeg gikk på en OS8-slip, med Salomons varmski, med hvit såle. Testa mange ulike strukturer og skityper, der det til slutt stod mellom et par Salomon kaldski, med en OS-Torsby-slip. Fordi været var mildt og snøen omdannet og løs, valgte jeg varmparet. Er fornøyd med skia, bare irriterer meg over at jeg ikke tok meg tid til å trykke ned mot underlaget og utnytte smurningen enda mer. Det var rundt 0 grader, høy luftfuktighet, tåke og omdannet løs kunstsnø.

På søndagens 15km skøyting hadde jeg større forhåpninger. Endelig var sesong i gang og jeg følte meg klar for å gjøre et godt skirenn, senke skuldrene og ta meg tid til å gå teknisk riktig. Kjente tidlig at dette ikke kom til å bli min dag, ble kjapt stiv i beina og sleit på det løse føret. Falt igjennom i dobbeldansen og måtte gå mye padling. Prøvde å jobbe hele veien inn til mål, og er fornøyd med den første kilometeren og de siste 2,5 kilometerne. Resten var alt for dårlig. Her gikk jeg også på en OS8-slip med Salomon varmski, med hvit såle. Testa mye ski med Stein Arne kvelden før, og på renndag stod det mellom det nevnte paret og et par Salomon mediumski med OS7-slip. Valgte igjen varmparet, som hadde en del bedre glid og jeg håpet også at dette paret skulle bli enda bedre utover i rennet. I ettertid angrer jeg litt på skivalget mitt, da vi testa kvelden før var det faste og fine forhold og jeg vraket et mykere par, som hadde best glid av alle. Følte at de ble for myke og ustabile. På renndagen ble det veldig løst og skia jeg valgte gravde seg ned i løssnøen, så da hadde det nok vært bedre med et mykere par. Men det er bare mitt eget valgt og min egen skyld, men greit å huske til neste gang! Testforholdene kvelden før var som følgende: 0 grader, medium luftfuktighet (lavere enn på fredag) og faste forhold (Forholdene endret seg til renndag). 

Gutta i Oslo Sportslager-smørebua har levert varene hele helga. Har fått testa veldig mange ski og blitt mer kjent med årets skipark. Årets Salomon-ski har vært gode og spesielt skøyteskiene er jeg veldig godt fornøyd med. På helgas føre slo de ut flere av de gamle «godparene» fra i fjor. Alle mine ski har i år ulike OS-sliper, og jeg vil holde dere oppdatert på hvilke strukturer jeg bruker på ulike renn og skitester. På Beitostølen hadde jeg gode testresultater på OS8 og OS7. I år tester jeg en del ulike Lillsport-hansker og er veldig godt fornøyd med mine nye rennhansker, som heter Legend Slim Gold. Liker spesielt godt passformen til hanskene, de sitter godt rundt hele hånden. Jeg, som har smale hender, liker Slim-modellen veldig godt. Skinnet på innsiden sitter godt på staven og gir et litt bedre grep. Hanskene fås selvfølgelig både på www.oslosportslager.no og fysisk i butikken!

 

 

Nå ser jeg fremover mot norgescup på Gålå til helgen. Med litt mer overskudd samt at jeg har fått gode gjennomkjøringer, så håper jeg at alt blir «tipp topp tommel opp» der!


Tags: langrenn

Kommentarer

  •  


  •