Mattis Sjøli |Oppsummering fra NC Harstad

Publisert 25.03.2019 14:06:43 av
Kategorier: Langrenn

Oppsummering fra NC Harstad

 

Hei igjen!


Håper at alle dere som gikk Birken fikk en fin tur over fjellet og at tipsene mine i forkant gjorde rennet litt bedre! Helgen min i Harstad var ganske bra, med en 53.plass og en 37.plass på henholdsvis 15 kilometer klassisk og 30 kilometer skøyting. Selv er jeg mest fornøyd med skøyterennet, men irriterer meg litt over at topp 30 glapp...

Snøen i Harstad var nok lik som på Birkebeinerrennet, fin kornet og tørr, og ble ikke våt selv om sola stod på midt på dagen og det ble varmegrader. Snøen var så tørr at det var knirk i snøen når vi gikk, litt som når det er skikkelig kaldt. Det var vanskelig å få skikkelig feste, fordi sporene ble blanke. Litt utfordrende forhold å teste ski på, fordi deler av løypa lå også i skyggen. Følte ikke at jeg hadde helt fullklaff på skiene noen av dagene, men tror heller ikke at skia var dårlige. Måtte leie meg inn hos en leverandør, fordi smørerne i Oslo Sportslager var opptatt med Birken denne helga. Fikk kun testa ski dagen før rennet, så kanskje kunne jeg hatt litt bedre ski hvis jeg hadde testa på renndag!  

 Da jeg testa klassiskski var det -2 grader og blanke spor, som sola hadde varmet opp gjennom dagen. Ikke spesielt god glid og litt lurefeste. Helt andre ski som var best på denne testen, enn tidligere i år. Jeg testa OS7, OS8 og OS-Torsby. Testa best på OS8 og OS7, med ski som hadde egenskaper som skal passe bra på milde forhold. Endte opp med å gå på et nytt Salomon-par med OS7-slip, som var litt mykere enn OS8-skiene. Tror jeg hadde gode ski, men skulle likt og hatt litt bedre feste.

 

Dette er paret jeg brukte, neste års Salomonski. Gode ski som jeg er godt fornøyd med!

Etter rennet på lørdagen testa jeg skøyteski. Det var faste forhold, -3 grader og fortsatt tørr og melete snø. Testa OS6, OS7 og OS8. Her og var både OS7 og OS8 best, men valget mitt falt på et par med OS7-ski med egenskaper som passet bra til faste forhold og rundt null grader, mest fordi vi startet tidlig dagen etter og jeg regna med at det ville være kuldegrader og kald snø til langt ute i løpet. Følte også at jeg hadde greie ski denne dagen, uten helt å ha den aller råeste følelsen!

 

Alt i alt ei godkjent rennhelg, og jeg gleder meg veldig til NM del 2 på Lygna om snaue 2 uker. Der håper jeg på å fortsette den gode trenden med plasseringer på trettitallet, eller helst enda litt høyere! Her skal Oslo Sportslager igjen smøre skia mine, så da er jeg sikker på at de hvert fall blir bra!

 

 

-Mattis Sjøli


Tags:

Kommentarer

  •  


  •