Mattis Sjøli |Sesongslutt og oppsummering av sesongen

Publisert 25.03.2021 10:00:30 av Kathrine Olivia Klokseth
Kategorier: Langrenn

Hei igjen!
I utgangspunktet skulle jeg ha kjørt siste intervall før NM del 2 i dag, men sånn ble det ikke. Forrige tirsdag fikk vi beskjed om at NM ble avlyst på grunn av økt smittetrykk i hele landet. Plutselig føltes det ikke ut som at det hadde skjedd noe siden 12.mars i fjor, da vi fikk kjenne på Korona for første gang. Veldig kjedelig at NM ble avlyst igjen, men jeg er egentlig glad for at det ble avlyst så tidlig, fordi det hadde vel mest sannsynlig blitt avlyst nå i dag uansett. Dermed er sesongen ferdig og det er dags for en oppsummering av sesongen.

 Heldigvis har jeg vært såpass heldig at jeg har gått inn under toppidrettskvota til Norges Skiforbund på alt av Norgescup, NM og åpningsrenn på Beitostølen. Derfor har jeg fått gått det jeg ville av skirenn i år. Det starta litt trått i november med magesjuke på Beitostølen og tidlig hjemreise derfra. Norgescupen to uker seinere gikk helt ok, med en 43.plass som beste resultat.

 Etter jul har formen vært bedre, og jeg synes at de to siste rennhelgene har vært stabilt bra. Har mangla de virkelig gode renna, men har stabilisert meg på et jevnt bra nivå, uansett stilart eller distanse. Sesongens fem siste Norgescuprenn endte med 33.plass-31.plass-26.plass-29.plass og 37.plass. Hadde jeg hatt et renn topp 20 av disse, hadde jeg vært veldig godt fornøyd. Har også gått ned mine FIS-poeng (Et internasjonalt rankingssystem) fra 78 ved sesongstart til 63 nå ved sesongslutt.

En annen veldig positiv ting med sesongen er at jeg har hatt mye veldig gode ski. Det er spesielt et par Salomon Blue-klassiskski med OS7-slip som har vært bra på flere ulike forhold. Skia er veldig lette å gå diagonalgang på, krever lite smurning og føles allikevel lette i staking. I skøyting har jeg brukt et par Salomon Blue med G1 fabrikkslip og et par Salomon Blue med OS6S-slip. Begge har vært gode på natursnø og -4 til -20 grader. G1-paret har vært bedre på «vanlig» vintervær, mens OS6S-paret har vært det beste på de renna der det har vært skikkelig kaldt.

Fremover er planen å slappe av og ta livet litt som det kommer. Hvis noen skulle ha brukt for noe OK arbeidskraft, eller sitte på en bunke med penger som de ikke trenger, så takker jeg nok ja til begge deler.

Hilsen Mattis Sjøli

 
Tags:

Kommentarer

  •  


  •