Mattis Sjøli |Sesongstart vel overstått

Publisert 28.11.2019 13:19:55 av Ragnhild
Kategorier: Langrenn

 

 

Sesongstarten ble litt som forventa, halvseigt og langt bak de beste i landet. Resultatet ble en 84.plass på 15km klassisk og en 73.plass på 15km skøyting, altså litt bak det jeg hadde håpt og trodd. På klassisken var jeg langt bak, men jeg tar med meg at jeg «bare» var snaue 20 sekunder bak målet på skøytinga!

 Har kommet meg hjem fra Beitostølen og har hatt en rolig dag i dag. Sesongstarten ble litt som forventa, halvseigt og langt bak de beste i landet. Som jeg skrev i forrige innlegg så ville jeg være fornøyd med å være topp 60 en av dagene. Resultatet ble en 84.plass på 15km klassisk og en 73.plass på 15km skøyting, altså litt bak det jeg hadde håpt og trodd. På klassisken var jeg langt bak, men jeg tar med meg at jeg «bare» var snaue 20 sekunder bak målet på skøytinga. Gleder meg til kommende helgs Norgescup på Gålå, og tror at formen kommer til å være bedre allerede der. Etter to harde skirenn i helgen tror jeg at kroppen fungerer bedre, samtidig som jeg gir den rolig trening noen dager nå. Ingen krise, men alltid kjedelig å ikke gå så fort som man ønsker!


Jeg tenkte å skrive litt om skitest og skivalg gjennom helga, det ​ble litt utfordrende denne gangen. Som sikkert mange fikk med seg, var det lurvete og vanskelige forhold på klassisken. Kvelden før rennet testa jeg ski med Anders og Stein Arne, vi testa to ulike par med klister og et par som var rubbet opp under midten, men ikke en rubbski. Skiene med smurning på var veldig gode, spikerfeste, bra fart og gode å stake på!

 

Jeg valgte derfor ut et par Salomon Slab yellow, med OS7-slip. Dette var et nytt par i år, med en helt annen oppbygning og følelse enn gamle klassiskski fra Salomon. Det jeg vil framheve med disse nye skiene er at de er veldig lette å trå ned og få feste på. Tidligere modeller har jeg hatt problemer med å få feste på, fordi de er stive og krevende å gå på. Dette har Salomon gjort noe med og de nye skiene er skikkelig gode. På skiene som var rubbet opp under midten fikk jeg ikke feste på.

 

På renndagen var forholdene endret noe, og det var klink rubbføre. Jeg venter fortsatt på rubbski i år, og mitt alternativ var da enten å gå på et vanlig par som var rubba under midten, eller å få lånt meg et par. Fikk låne et par av Morten Tomter i siste liten, hadde aldri prøvd skiene før og kommer mest sannsynlig ikke til å bruke de igjen heller. Disse skiene reddet dagen min, de var greie å få feste på og var raske i staking og i lett-terreng. 

 

 På skøyterennet var det enklere forhold. Det var fast, blankt og den største utfordringen var egentlig å finne stabile ski som var enkle å gå teknisk riktig på. Jeg testa OS7 og OS8, og gikk for et par OS8 ski, Salomon Slab Yellow fra i fjor. Grunnen til at jeg valgte disse over et OS7-par var mest fordi skiene føltes veldig stabile ut, og hadde minst like god glid. Veldig fornøyd med valget og skitesten. Hadde faktisk aldri brukt dette paret før i renn, men er glad for at jeg gikk på det paret. Jeg må få rette en stor takk til hele smøreteamet til Oslo Sportslager denne helga. De stod på for å ordne gode ski på krevende føre, og alle muligheter ble prøvd ut! Veldig trygt og godt for meg å vite at smørerne står på for å sikre best mulig ski.


Nå rettes blikket mot norgescup på Gålå og nye utfordringer der. Følg med neste uke for «race report»!


Tags: sesongstart, beitostølen, mattissjøli

Kommentarer

  •  


  •