Mattis Sjøli | Trene, sove og hvile

Publisert 10.12.2018 15:17:43 av
Kategorier: Langrenn

Hei igjen!


Endelig mandag igjen, og det betyr nytt blogginnlegg! Forrige uke bestod «dessverre» kun av trening og formtopping inn mot skandinaviskcup i Østersund kommende uke. Selv om det kanskje høres litt kjedelig ut med bare trening, soving og hvile, så er det egentlig ganske deilig! Har tatt juleferie fra skolen og kan kun konsentrere meg om formen de neste ukene, noe som jeg håper skal gi mer overskudd å føre til klatring på resultatlistene utover! Hovedfokuset mitt denne uka har vært å få gode hardøkter, der jeg har kjørt en i4-økt i klassisk, en i4-økt løpe på tredemølle og et skirenn. En annen ting som er veldig gledelig er at det ser ut til at vinteren er på full fremmarsj både på Lillehammer, Sjusjøen og over store deler av Østlandet! Senk skuldrene og prøv skiene en tur eller to i førjulsstriden!

 Skirennet het Natrudstilrennet 2018 og var kategorisert som et FIS-renn. I overkant av 80 seniorer var påmeldt, og flere løpere fra landslaget og rekruttlandslaget stod på start. Mye snøvær i timene før rennstart førte til tunge forhold, med løse løyper og et skikkelig sliterføre! På forhånd hadde jeg testa 7 ulike skipar, i hovedsak OS6 og OS7-sliper, med ulik konstruksjon på skiene. Det var et OS6-par som «vant» skitesten, men jeg valgte å gå på OS7, mest fordi jeg frykta at nysnøen ville «tette» strukturen og at skiene ville tape seg utover i løpet, og fordi jeg hadde en bedre følelse på OS7-paret. Smurte opp skiene mine selv med Swix HF6BW, kanskje ikke det med ideelle, men tok hvert fall det jeg hadde! Tror skia var helt greie, verken skikkelig dårlige eller skikkelig gode. Kroppen var grei og jeg synes også at resultatet ble helt ok. Ble nummer 26 og synes ikke det var forskrekkende langt opp til topp 10. Tar med meg en følelse av at kroppen stadig blir bedre og at toppformen nærmer seg og håper at noen rolige dager og lette økter vil gjøre godt inn mot neste rennhelg!

 

 

Sliten gutt (og smører) etter skirenn. Her med skiene som ble brukt på rennet.

Følg med på Instagram: Mattissjoli eller Strava: Mattis Sjøli for å se hvordan det går i helga. 


Tags:

Kommentarer

  •  


  •