Mattis Sjøli | Våge for å vinne

Publisert 23.01.2018 12:19:23 av Ragnhild
Kategorier: Langrenn

Dagene etter NM ble rolige. Jeg hadde faktisk tre hviledager før jeg følte at jeg hadde henta meg inn igjen. Litt usikker på hvorfor jeg følte meg så sliten, men det viktigste er uansett å hente seg inn igjen før neste ressursperiode. Det er fortsatt god tid til neste Norgescup og jeg er klar for å gjøre en god jobb. Håper at formen skal stige enda noen hakk før den tid. Planen min er å legge opp treninga litt som jeg gjør om høsten. Det vil si mye mengde, hurtighetsøkter, spenstøkter og 2-3 hardøkter per uke. Timeantallet kommer til å ligge på mellom 17-25 timer. Timeantallet i seg selv er ikke så avskrekkende, men hvis man plusser på 3-4 skirenn under den samme perioden, så blir belastningen ganske høy! Mange vil nok kanskje synes at det er i overkant høy treningsbelastning midt i sesongen, men jeg vet at kroppen min tåler mye trening og må ha mye trening. Dessuten gikk jeg glipp av en del trening i inngangen til sesongen! Jeg føler at jeg må ”våge for å vinne” – for å kunne klare å komme topp 30 i Norgescup og få mine etterlengtede poeng.

 

Det er gode skiforhold over hele Østlandet, og jeg oppfordrer dere alle til å ta dere en tur ut på ski! 

 

Jeg gikk et lokalt skirenn på Lillehammer i helga som var. Det var 15km klassisk intervallstart i de tøffe verdenscupløypene. Rennet gikk ganske bra for min del, og jeg ble nr 3, ca 1:20 bak vinner. Årets desidert beste følelse på klassiskrenn for min del og det tar jeg med meg videre. Det var ca -4 grader og finkornet snø. Jeg gikk på OS7-slip og følte at skia mine var gode! Jeg er godt fornøyd med OS7 som en allroundslip, både i klassisk og skøyting og er trygg på at jeg har gode ski uansett med denne slipen. På NM var det noen grader kaldere, men snøen var lik og jeg hadde også veldig gode erfaringer på OS7 der også. Så for dere som  vil ha en veldig god allroudslip, så kan jeg anbefale den!

 

 

Mattis Sjøli


Tags: mattissjøli

Kommentarer

  •  


  •