Mine erfaringer med Gregory

Publisert 16.12.2008 13:27:14 av Thomas Aastebøl
Kategorier: Fjell


Trenger du ryggsekk. Sjekk ut Gregory! For noen er dette et ukjent merke og man kan derfor bli noe reservert. Jeg mener derimot at dette er et naturlig valg for mange turnytere.                               


Selv om du er en godt bevandret fjellgeit er det godt mulig du ikke har hørt om dette relativt ukjente merket. Det hele startet for 31 år siden i California, USA. Mannen som startet det hele het Wayne Gregory og har nå nesten 40 års erfaring med design og produksjon av friluftsprodukter. Wayne Gregory valgte tidlig å spesialisere seg på sekker og på å få en sekk med perfekt tilpassning til hver individuelle person. Siden starten i California, USA i 1977 har Gregory vokst for hvert år og samtidig fått æren av bli en av de mest anerkjente sekkeprodusentene på verdensmarkedet.

Gregory er mest kjent for sine innovative løsninger, ergonomiske design og meget høye kvalitet.

Hva er egentlig forskjellen mellom Gregory og andre ryggsekker?

Det er i utganspunktet veldig enkelt. –Man får hva man betaler for. Her har vi listet noen av de største forskjellene.
-Den største forskjellen ligger i bæresystemet. På dyrere sekker som er laget for å bære mye vekt bruker seriøse produsenter et avstivet hoftebelte. Denne har som oppgave å oppta vekten fra sekken og fordele den jevnt over hoftekammen. Om man har gått med tung sekk så merker man en markant forskjell da et dårlig hoftebelte har en tendens til å ”henge ned” og ikke klare å ta opp vekten. På dette punktet ser man virkelig forskjell mellom kostbar og rimelig sekk.

-Det er også en forskjell på skumfyllingen i hoftebeltet og skulderreimer. Der en billig skumfylling ikke kan fordele vekten over hele bredden klarer en kvalitetsreim og jevne ut presset på kroppen.

-Om man kjøper en Gregory ryggsekk får man en sekk med rett rygglengde og størrelse på hoftebeltet da Gregory produserer sine sekker i XS-L størrelse på rygglengden. Ved ikke å ha muligheten til å regulere rygglengden har man også naturligvis mindre deler, og mindre som kan bli ødelagt når man er på tur.

-Gregory har også satset stort på ”light’n fast” konseptet som gjør at de har mange meget lette sekker av høy kvalitet. Lettvekts sekkene fra Gregory bruker generellt lettere materialer, lettere glidelåser og gjennomtenkte løsninger for å spare de siste grammene.

-Man finner naturligvis smarte detaljer, spenner og reguleringsmuligheter på alle sekkene fra Gregory. Alle sekkene er konstruert, testet og nøye gjennomtenkt før de slippes på det kommersielle marked. Gregory lager sekker til skikjøring, toppturer, klatring, dagsturer, lengre turer, ekspedisjoner osv. Gregory lager sekker til nærmest alle nisje aktiviter.


LYKKE TIL MED VALG AV SEKK. Josef Oslo Sportslager ansatt
Tags: ryggsekk, sekk, tursekk, fjellsekk, gregory, tilpassing, fjelltur,

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Kjetil Engja, 07.11.2009 16:46:41
Jeg vet ikke hva testerne og produkpratere tjener eller hvordan dere tester og forhold. Sekker fra California jaha tenker jeg da Sol varme komfort og tørt. MEN la meg teste sekken på Vestlandet så skal vi få se på komforten når den veier 3 kg mere pga vann, og tingene du har inni er halvvått og helvått alt samme. Jeg har testa sympatex sko, gore tex plagg, termarest extremtelt mm. DYRE saker og mye er bare unnskyld Dritt DD Dyrt og Dårlig eller de mangler veldig viktige detaljer. Termarest f.

Skrevet av Rune L, 07.08.2009 18:29:50
Har mange års erfaring med Gregory, og har vært veldig fornøyd med mine. Er mer i tvil nå foran neste sekkkjøp, da nye Gregorysekker får ganske hard kritikk for å ha dårlige slitestyrke på feste/avstiver for magebeltet. Se for eksempel rei.com eller moosejaw.com.