Montebellorennet 2011 – Lars Petter

Publisert 20.02.2012 09:16:57 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
På lørdag var det klart for Montebellorennet som også var siste del av MontebelloTrippelen (med rittet i mai og løpet i september). Montebellorennet er et tradisjonsrikt renn (førets gang arrangert i 1956) som har ligget brakk i noen år, men har nå gjenoppstått med en kjempefin løype på ca 26 km i et veldig fint skogsterreng. Helgens renn var også første øvelse i MontebelloTrippelen 2012.


Helgen ble en skikkelig utfordring hva gjelder valg av ski og smøring. Plussgrader, tåke, noe vind, høydeforskjeller i løypa og muligheter for nedbør underveis gjorde det vanskelig å finne den optimale løsningen. Etter litt testing av myk tørrvoks, forskjellige klister og rubb-ski falt til slutt valget på rubb-ski. Dette ga spikerfeste og brukbar glid. Underveis var gliden veldig varierende fra veldig god i områdene rundt start/mål, til veldig sugende i de høyere områdene med litt tørrere fokksnø i sporene og våt nedfall under trærne.


Starten går. Bildet lånt av arrangøren.


Kurland Olsen langer ut inn i første bakke. Bildet lånt av arrangøren.

Allerede i de første bakkene etter en drøy kilometer satt Kurland Olsen fart og var fort ute av syne i tåka. Bak ble det dannet det dannet en gruppe på ca 5 mann. Det var en kjempefordel å ligge på bakskia så det gikk jevnt og samarbeidet om å ta føringene. Litt etter halvveis skulle det være en lang bakke, så når jeg trodde vi nærmet oss toppen prøvde jeg å dra på litt. Dessverre viste det seg at dette var langt fra toppen og det ble veldig tungt mot toppen. Der ble vi møtt av en veldig positiv overraskelse – arrangørens cola-stasjon som ikke var annonsert på forhånd. I de påfølgende utforkjøringene var beina fulle av syre etter den lange bakken, og når det lugget skikkelig i skia ut på en myr klarte jeg ikke å holde meg på beina og falt. 4-manns gruppen ble delt og den siste delen av rennet ble vi gående å jage alene med noen titalls meters mellomrom. Knallhardt!! Jeg klarte å hente inn det tapte fra fallet bortsett fra sistemann i gruppen som kom i mål 7 sekunder foran. Men jeg kom inn til 3. plass totalt og 2. plass i M30 og var greit fornøyd med det. Fra Team Oslo Sportsalger kom Jarle inn på 9. plass totalt og 6. plass M20, Fredrik kom inn til 5. plass i K30, mens Trude tok 2. plassen i K30. Bra dag i tåka!! :-)
 
I trippelen 2011 ble det seier og ekstra moro med dobbeltseier med svoger Jarle Wermskog på andreplass. Når Trude tok hjem seieren i trippelen i dameklassen holdt vi det godt innenfor Team og familie:-)


Dobbeltseier i MontebelloTrippelen. Bildet lånt av arrangøren.

Montebellorennet var et veldig fint renn og proft arrangement som anbefales på det sterkeste!! Veldig moro ned turrenn på mellom 20 og 30 km hvor man kan gi litt mer gass fra start og holde trøkket jevnt høyt!!
 
Arrangørens hjemmeside med resultater og bilder finnes her.
 
Søndagen ble brukt til trening mot Vasaloppet med 3 timers langtur staking i kupert terreng (45 km). Med veldig varierende forhold underveis var det like greit at det bare skulle stakes:-)
 
All treningen min legges ut på Strava her.

Lars Petter

Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Lars Petter, 20.02.2012 12:43:43
Takk, og gratulerer til deg også med nok en sterk innsats i Grenaderen! Med så usikre forhold som det var meldt kunne det bli i hardeste laget med Grenaderen kun to uker før Vasaloppet. + hadde angret på å droppe skirennet når Montebellorittet og løpet kommer senere i år.

Skrevet av Lars Eftang, 20.02.2012 12:35:01
Gratulerer med bra resultat, men vi savnet deg på start i Hakadal!