Montebellorennet 2015

Publisert 02.03.2015 07:35:00 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
Lørdag var det klart for Montebellorennet i Sande i Vestfold. Dette er et av mine favorittrenn gjennom vinteren av mange grunner: morsom og variert løype i fint terreng, start og mål samme sted, parkering rett ved start/mål, veldig gode og profesjonelle arrangører, og ikke minst at det er oppstarten av trippelkonkurransen MontebelloTrippelen.


Det var vanskelig å tro på smøremeldingene som gikk på et rent tørrvoksalternativ når det på fredag sprutregnet i lavlandet, men Vestskauen er jo et skikkelig "snøhøl"... Uansett hadde jeg alle alternativer med tørrvoks, klister og rubb klart i skiboksen når vi kjørte til start:-)

Smøreforholdene var utfordrende med blanke spor i startområdet og meldinger om tørr snø etter kun noen kilometer. Vi gikk derfor for et alternativ med grunnvoks og rød SkiGo HF.

Vi kunne velge om vi skulle gå 40 km eller 27 km, og for begge alternativer er det passeringen ved 27 km som teller i Trippelkonkurransen. Det var fristende å gå den lengste, men for å prøve å være litt smart og spare krefter til neste helgs Vasalopp valgte jeg "kun" 27 km. Det fine er at de to distansene starter samtidig slik at man får matchet seg mot de andre uansett hvilken man går.  

På start ble jeg stående litt bak siden mange hadde vært veldig tidlig ute med å legge ut ski, så når det ble satt høyt tempo i front med en gang sprakk feltet opp og jeg ble liggende alene opp de første stigningene. I starten hadde jeg dårlig feste, men så fort vi kom litt høyere var det bedre. Jeg ble liggende alene hele løpet, men følte jeg klarte å jage bra hele veien og angripe hver bakke som var noe av målet i forkant. Føret underveis var veldig varierende med alt fra minimalt med feste til tendenser til kladding på de høyeste punktene. Alt i alt tror jeg skiene var helt greie og jeg fikk god staketrening for neste helg.Jeg kom i mål til seier på distansen og en god start på trippelkonkurransen. Formen kjentes ganske bra ut selv om jeg manglet litt fart i kroppen i starten, men håper at en rolig uke nå vi gi godt med overskudd og bra form til neste helg. Gleder meg veldig til å gå mitt femte Vasalopp og håper på å kunne henge med hovedfeltet en stund hvertfall :-)

Trude gikk også 27 km og kom inn til andreplass totalt og klasseseier på distansen og fikk med det et bra utgangspunkt i trippelen også hun. Veldig moro for Team Oslo Sportslager at Jonas Nielsen tok seieren på den lengste distansen og viste god form før neste helg.

Takk for arrangøren for et veldig bra arrangement og løyper! Vi gleder oss til å komme tilbake til rittet 23. mai og løpet 27. september!

Videointervju på dt.no ligger her.

Resultater.


Etter målgang. Foto: Drammens Tidende.


Trude i fint driv inn mot mål.


Fornøyde gutter som gleder seg til Vasa'n (meg, Jonas Nielsen og Erik Gjerdbakken).

Lars Petter 

Tags: montebellorennet, montebellotrippelen

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Ida, 05.03.2015 13:36:37
Vasaloppet?? Jeg MÅ ha smøretips!

Skrevet av Lars Petter, 03.03.2015 09:55:08
Så bra at du er fornøyd og har fått et bra skipar PK! Hvordan slip har du på de? Jeg gikk på OS 510 og hadde ganske bra glid hele veien!

Skrevet av PK, 02.03.2015 14:54:32
Takk til Kenneth Grina hos dere for plukking av et veldig bra skipar tidligere i vinter (Nanosonic). Monsterglid i Montebello (hvit marathon + fc7)!