Montebellorittet 2010

Publisert 01.06.2010 15:08:49 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Generell, Sykkel
Lørdag 29. mai var det duket for årets Montebelloritt som også var ritt nr 3 i NC maraton. Rittet er 42 km langt og går fra Sande til Konnerud og NC-klassene syklet en ekstra sløyfe på 24 km som ca er samme siste 20 kilometerne av Montebellorittet en gang til. De siste dagene før rittet har jeg følt meg ”klein” og hatt følelsen av at en forkjølelse var på vei. Følte meg ikke noe særlig bra på morgenen på rittdagen heller, men med et så fint ritt i hjemlige trakter var det uaktuelt å ikke stille til start.
 


Så å si alle de beste var på startstreken så her lå alt til rette for knallhardt kjør fra start. Rittet starter med en 10 km lang motbakke før det går rett inn i et tyngre stiparti. Det gikk veldig greit inn i bakken og derfra valgte Jarle og jeg å kjøre helt eget tempo opp. Har flere år gått på en smell ved å henge med teten for lenge og tape mye på slutten av bakken. Ble lenge liggende rett bak teten og over toppen var Jarle 30 sekunder bak tet og jeg ca 20 sekunder bak han igjen. Beina var fortsatt bra og gjennom første terrengparti hentet vi flere som satt med sure bein etter en hard start. Ut på grusveien igjen satt Jarle og jeg sammen med Christophersen og Gravdal fra Team United Bakeries. De hadde ikke noe særlig å kjøre med i starten så det tok litt tid før vi fikk ordentlig fart i gruppa. I et langt stiparti fikk Gravdal friske bein igjen og han og jeg fikk luke til Jarle og Christophersen.


Bilde: Lars Petter med Andreas Gravdal på hjul

Gravdal og jeg kjørte godt sammen, men ved runding mål etter ”ordinær” Montebellodistanse følte jeg meg ikke godt kjørende lenger. Heldigvis virket Gravdal sterk og vi fikk los på Bratland og Bjerkseth foran. Inn på det lange stipartiet, hvor vi mistet Jarle ved første passering, var vi kun 30 sekunder bak. Ut av stien igjen var vi ca 10 sekunder bak og jeg gjorde et støt for å tette luka og da datt Gravdal av. Med drøye 5 km til mål er det noen veldig fete utforkjøringer som jeg prøvde å få luke til de to andre i. Sparte ikke på noe og følte det gikk grisefort, og i bunn var Bjerkseth borte men Bratland satt fortsatt på hjul med et smil om munnen etter den fete utforkjøringenJ
 
Bratland var bedre enn meg oppover og fikk en luke på 10 sekunder som holdt inn til mål. Jeg kom inn på 10. plass. Følte kroppen hadde fungert bra så å si hele veien, så må si meg godt fornøyd med dagen. Jarle sliter med en skade i bekkenet etter et fall på rulleski som han fikk kjenning med underveis og valgte å stå av.
 
Topp 3 i herreklassen ble Hovdenes, Manengen og Saw – gratulerer med sterk kjøring!
Veldig moro med Lene Byberg på plass i dameklassen også. Hun vant klart og viste utrolig sterk kjøring ved å plassere seg innenfor topp 20 i herreklassen. Rått!!
 
Trude valgte å sykle turrittet fremfor NC-rittet denne dagen. Grunnen var at NC-klassene startet 1.5 time før turrittet, og med  kun de 6-7 beste damene i Norge til start, sammen med de beste gutta, fryktet hun at hun skulle bli nødt til å sykle over 6 mil alene. Da fristet det mer å fighte med både menn og kvinner i turrittet. Hun åpnet kontrollert opp den første bakken mot Kalmosetra. Tre damer var da foran henne, men allerede i det første stipartiet hentet hun nummer tre. De to + noen menn ble liggende sammen på det neste grusstrekket. Inn på stiparti nummer to, kjørte Trude raskt i fra og ved enden av det tekniske partiet hentet hun inn de to kvinnene i front også. Da var det bare å kline til, og håpe på at det holdt inn. Det gjorde det, og hun ble beste dame i turrittet på tiden 2.07.
 
Resultater
 
Artikkel på dt.no om TrudeTags: montebellorittet, terrengsykkel, stormo, norgescup

Kommentarer

  •  


  •