Montebellorittet 2011

Publisert 30.05.2011 11:28:36 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Sykkel
Lørdag var det klart for Montebellorittet – 42 km fra Sande til Konnerud. Dette er en klassiker som jeg har kjørt utallige ganger. En hardt start sprer feltet godt, men etter drøye 10 km motbakke er det full gass mot mål på Konnerud. Det er veldig moro med konkurranser med vinnertid rundt 1,5 time da det er litt mer full gass hele veien enn når vinnertiden er det dobbelte.Fra starten i Sande. Bildet lånt av www.montebellorittet.no  

I tillegg til undertegnede stilte Fredrik Stormo, Jarle Wermskog, Carl Fredrik Hagen, Erik Gjerdebakken og Trude Wermskog Stormo til start for Team Oslo Sportslager. Det varme været lar vente på seg så det var litt kjølig på start men heldigvis fikk vi varmen fort opp første bakken. Inn i den lange bakken mot Kalmosetra gikk det relativt kontrollert i feltet. Morten Vaeng stakk og fikk med seg Bjerkseth på hjul. Når det ble litt støting valgte jeg å kjøre mitt eget tempo opp bakken for å ha litt bein å kjøre med gjennom terrenget på toppen. Forbi bakkespurten var jeg ca 30 sekunder bak en større gruppe med bl.a. Jarle og Carl Fredrik. Jeg hentet denne gruppa gjennom første terrengparti og på grusveiene etterpå var vi en gruppe på 9 mann som lå sammen med kun Morten Vaeng og Håkon Austad i tet foran. Gruppa kjørte greit sammen på grusen, og inn i det langa stipartiet litt over halvveis satt Truls Haugseth fart og gruppa delte seg og Jarle måtte dessverre slippe her. Når vi nærmet oss Konnerud prøvde jeg å rista av noen flere i utforkjøringene.


Kniving inn på stiene mot slutten. Bildet lånt av www.dt.no

På de siste 5 kilometerne ble det en kamp om å henge med inn. Det var litt småstøting men jeg klarte heldigvis å bite meg fast. Med ca. 3 km til mål fikk Arild Christophersen en luke. Da satt Carl Fredrik seg i front og gjorde en veldig god jobb for å ta inn så mye som mulig før spurten. På slutten klarte jeg heldigvis å grise meg opp til Arild med Høydahl på hjul. Spurten ble en skikkelig syrefest og jeg klarte så vidt å snike meg foran Arild og ta tredjeplassen bak Austad og Vaeng. Godt fornøyd med resultatet etter at jeg følte jeg var godt opp i rød sone hele den siste mila. Jeg digger sånne fighter som det ble på slutten med kniving på alle partiene helt inn til mål!


Seig spurt mot Arild Arild inn mot mål! Bildet lånt av www.montebellorittet.no

At Austad vant var ingen bombe, men en stor gratulasjon må sendes til Morten med et strålende ritt! At han ville kjøre bra opp bakken tvilte jeg ikke på, men at han klarte å holde trøkket oppe helt inn selv etter å måtte slippe Håkon var imponerende!

Carl Fredrik kom inn på en 7. plass i eliteklassen og andreplass i klassen. Han kjørte kjempegodt og gjorde mye jobb underveis. Jarle kom inn på 11. plass og var godt fornøyd med dagen. Han har mye kjørestyrke på grusen man mangler fortsatt litt i det tekniske når det blir litt småglatt som det var på lørdag. Fredrik kom inn på 13. plass. Han fikk en punktering etter første terrengparti, men etter det kjørte han kjempebra og plukket plasser hele veien. En god dag for laget med 4 stk blant de 13 beste i eliteklassen for herrer! I kvinneklassen kjørte Trude bra opp bakken i starten men misset akkurat en større gruppe ut av første terrengparti å ble kjørende mye alene. Hun fikk det derfor litt tungt på slutten og kom inn på 7. plass i K-elite og 4. plass i K30-39.

Alle på laget kjører på Everest 8848 Racelite 2011. Årets sykkel har beholdt de gode egenskapene på grusveiene og i klatringene, og i tillegg er den kvikkere og bedre på teknisk sti enn tidligere.

Reultater ligger her.

Lars Petter


Tags:

Kommentarer

  •  


  •