NC Montebellorittet 2012 - Carl Fredrik

Publisert 20.05.2012 08:33:11 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Sykkel
Lørdag ble årets andre Norges-Cup i maraton terrengsykling arrangert. Montebellorittet var arrangør, og hadde start i Sande i Vestfold og målgang på Konnerud i Drammen. Oppholdsvær, grei temperatur og et meget sterkt startfelt dannet grunnlaget for et artig ritt. I tillegg skulle jeg, for første gang i ritt, prøve Everest sin nye sykkel, 8848 Twenty9, en versting av en sykkel!


Montebellorittet har en originaltrase som er 43 km. Pga. NC var det lagt inn noen ekstrarunder, slik at løypen som skulle sykles var 78 km. Starten gikk kl 10, og over 100 menn var påmeldt i NC-klassen. De første km-erne gikk med masterbil, før den slapp og vi gikk rett inn i en lang motbakke på rundt 20 minutter.

Sykkelformen har vært stigende, og jeg har følt trøkket komme dag for dag. Men de siste dagene har jeg slitt med en kraftig forkjølelse, og følt meg småslapp. Bestemte meg for å sykle da jeg ikke hadde feber. Har konkurrert småsyk før, med både gode og dårlige erfaringer, men måtte bare starte og se hvordan kroppen reagerte.

Da masterbilen slapp lå jeg litt langt bak i feltet. Men stresset ikke og kjørte meg sakte, men sikkert, opp i. Det ble fort sprekker i feltet, men jeg klarte å bite meg fast i tetpuljen til slutt. På toppen av bakken var det spurtpris, så da ble det dannet to grupper. Tetpuljen måtte jeg se kjøre ifra inn i første terrengparti, mens jeg havnet i en gruppe med sju-åtte andre ryttere.

         

Kroppen kjentes grei ut og tidvis hadde jeg bra trøkk i beina. Alle terrengpartiene i rittet er utrolig fine med mye morsom sti og enkelte småkrevende tekniske partier. Inn på runding på Konnerud etter 43 km var vi en ganske stor gruppe som kjempet om 5. plass. I tillegg til meg var også Lars Petter med her. Han kjørte forresten med stiv gaffel – respekt!

Etter runding kjørte vi inn i rundbaneløypa. 4 km med artig teknisk sti, dropp, doserte svinger og bratte bakker. Da det gjenstod ca 15 km begynte beinene mine å gå tomme. Trøkket forsvant sakte men sikkert gjennom et terrengparti og Lars Petter og de andre i gruppen seg i fra. Lars Ove Thoresen fra Team Hard Rocx Proteinfabrikken måtte også slippe og jeg prøvde å bite meg fast i han, men måtte til slutt også la han gå.

               

Prøvde å tenke positivt inn og ta ut det siste jeg hadde av krefter. Følte jeg klarte dette bra, selv om jeg tapte noen plasseringer mot slutten. Slet en del med hosteanfall underveis, men det var nok ikke hovedgrunnen til at jeg ikke holdt helt inn;) Ble til slutt nr. 16. Plasseringsmessig er det ikke mye å skryte av, men jeg ser fremgang og formen er stigende. Det går i riktig retning:)  Et par ritt til nå, så blir det bra! Lars Petter holdt bra trøkk inn og endte på en bra 6. plass. Trude klinket til med en meget bra plassering i kvinneklassen og ble nr. 6. Fredrik ble 49.

Takk til støtteappartatet for service før, under og etter rittet!

Nivået i NC er utrolig bra nå, og det er morsomt. Før var det Raumerrittet, Grenserittet og Birken som samlet de største elitefeltene. Dagens ritt viser at NC har tatt opp denne kampen, og samler et vel så bra elitefelt.


Dette var første test av Everest 8848 Twenty9 i ritt. Sykkelen imponerer. Meget god komfort og bra utstyr. I terrenget merker jeg veldig stor forskjell. Med de store hjulene tar jeg mye mer terreng. Dette fører til at jeg holder større fart nedover og sykler flere tekniske partier som jeg ville løpt med en 26’’. Brukte Ikon 2.2 dekk som jeg kjørte tubeless. 23 psi. Hadde ingen tekniske problemer, giringen var presis og ingen chain-suck. Smurte kjedet først med litt Morgan Blue Extra dry olje og toppet med en våt olje fra TF2.  

Anbefaler å ta turen innom Oslo Sportslager sin sykkeldemo førstkommende tirsdag på Låkeberget i Maridalen! Her har du mulighet til å prøve årets råeste terrengsykkel fra Everest, samt en rekke andre sykler. Jeg er på plass fra kl 14 og utover. Vi sees:)

          


 
Resultater finner du her


Carl Fredrik:)
Tags:

Kommentarer

  •  


  •