NC Montebellorittet 2012 - Lars Petter

Publisert 21.05.2012 16:45:00 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Sykkel
Her er en liten rapport fra meg fra Montebellorittet som i år, i tillegg til å være et kjempefint turritt,  var andre ritt i Norgescup Maraton. Dette gjorde at eliteklassene fikk vi lov til å sykle en ekstra lang og hard sløyfe :-)  


Carl Fredrik og Trude har allerede skrevet fine rapporter som kan leses her og her.
 
For min del synes jeg det gikk fort fra start i år. Ganske tidlig i den første stigningen kjente jeg at tempoet var for høyt for meg og at jeg måtte begynne å slippe meg bakover. Fant et greit tempo og ble kjørende i en liten gruppe. Men det var mange foran og over toppen var jeg over minuttet bak ”tetfeltet”. Som vanlig løsnet det litt i terrenget og etter første stipartiet kom jeg i en gruppe som kjørte bra sammen på grusveiene og vi kunne etter hvert skimte enden på gruppa foran. Over det lange stipartiet ved Bremsa prøvde jeg å kjøre hardt og på andre enden hadde jeg hentet deler av feltet foran hvor blant annet Carl Fredrik satt. Med litt ekstra jaging i utforkjøringene ved gruvene var hele feltet hentet inn og jeg var endelig der jeg ønsket å være. Foran var det nå kun Nordskar, Manengen, Saw og Austad igjen.
 
Ved runding på Konnerud var vi en stor gruppe på ca 10 mann. Jeg hadde mistet en flaske rett etter andre langing og hadde kjørt en stund uten drikke noe som gjorde at jeg allerede nå begynte å få en del kramper i lårene. Bortsett fra dette var beina ganske så bra og jeg prøvde å kjøre hardt i alle tekniske partier. På asfalten og grusveiene gikk det helt greit, men draviljen var ikke kjempestor i gruppa så norgescupleder Knut Erik Nesteby gjorde mye av drajobben her. Min styrke er i det tekniske, så når vi igjen kom til det lange stipartiet ved Bremsa prøvde jeg å øke tempoet. Ut på andre siden var det kun Lars Granberg igjen på hjul. Jeg følte meg sterk hele veien og trodde jeg hadde kontroll på 5. plassen. Men i det vi kom inn på rundbaneløypa ved Konnerud økta Granberg tempoet og jeg fikk kramper som jeg aldri har hatt kramper før i begge beina. Uansett hadde Granberg mye trøkk igjen i beina så det spørs om jeg hadde klart å følge han selv uten kramper. Jeg kom inn til 6. plass og var veldig fornøyd med det. Litt kjedelig med den tunge starten da det blir mye jaging etterpå for å hente det tapte, men totalsett var dagen veldig bra!
 
Jeg valgte å kjøre med stiv gaffel på min Everest 8848 Twenty9. Selv om Montebellorittet har en del sti underveis er jeg er såpass kjent på stiene her at jeg kjører disse fort også uten demper og sykkelen blir veldig kjapp og leken med den stive gaffelen.
 
Resultater ligger her
 
Data fra rittet på Strava.


Første bakken (bilde fra arrangøren).
 

Over bakkespurten (bilde fra arrangøren).


Endelig tatt igjen hovedgruppa og fått hjulet til Lars-Ove Thoresen.


Kun Lars Granberg igjen på hjul etter å ha vært gjennom det lange stipartiet for andre gang.


På hjulet til Lars Granberg 5 km før mål. Trodde jeg hadde kontroll her men en snau kilometer senere stod beina rett ut:-) (bilde fra arrangøren).

Lars Petter
 
Tags:

Kommentarer

  •  


  •