Nissan Cup og Askerrunden

Publisert 14.05.2010 10:13:13 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
Har prøvd å legge inn to relativt harde uker i uke 19 og 20 for å prøve å grave fram litt gò-form til Montebellorittet og Raumerittet. Uke 19 startet derfor med intervalløkt på den nye terrengsykkelen på mandag.


Årets Everest Team 8848 Racelite bygger videre på det som var bra på 2009 modellen, men med noen forbedringer. Jeg synes demperen, Manitou R-7, er mye bedre enn SID’en. Den demper bedre og er stivere i låst posisjon. Hjulene på årets modell er bygget bedre og er betraktelig stivere. Sykkelen kommer også med Sram XX som fungerer utmerket. Alt i alt en veldig god sykkel: stiv, kjapp og leken.

Tirsdag ble det intervalløkt på rulleski for å spare beina litt før de påfølgende dagene.
 
Onsdag dro jeg inn til Skullerud for å sykle andre ritt i Nissan cup. Startet litt for hardt (som vanlig) når jeg prøvde å følge Hovdenes litt for lenge. Satt med teten etter en runde, men runde to var preget av blodsmak og stive bein. Hovdenes var overlegen, men bak ble det kniving om resten av pallplassene. Beina ble bedre på tredje runde, og siste runden hadde jeg bra trøkk. Ble liggende sammen med Morten Simonsen og det ble lagt opp til spurt. Følte jeg hadde god kontroll, men i siste sving ble jeg litt ivrig å dro til for tidlig så hjula slapp på det våte gresset. Sånn går det når man blir litt heit i toppen inn på oppløpetJ Ble 4. plass bak Hovdenes, Nordskar og Simonsen. Beina var ikke helt konge, men en veldig god treningsøkt!Torsdag dro jeg sammen med kone og svoger (begge team- kolleger) inn til Asker for å sykle turrittet Askerrunden (57 km). Var kaldt på start og utrygt for regn, så fryktet at dette kunne bli kaldt. Men vi slapp heldigvis regnet og fikk en veldig bra økt. Jarle gikk tidlig i brudd sammen med en fra Rye og jeg prøvde å ligge bak i feltet å følge med de som prøvde å gå opp. Litt før halvveis kom vi fra en gruppe på 6 mann som kjapt kjørte oss opp til de to i tet. Det ble kjørt jevnt hardt hele veien og alle gikk rundt. I det vi gikk inn i siste brattbakken opp til mål kjente jeg at beina stivnet fort (kan ha noe med at det var fjerde harde dagen på rad), så kjørte jevnt opp til mål. Jarle, som var stinn i beina etter det tidlige bruddet, kom inne rett etter meg. Det ble 6. plass totalt og klasseseier i M30 på meg, men Jarle ble 8 totalt og 3 i klassen (M25).
 
Trude deltok i sitt første landeveisritt. Hun beit seg fast i hovedfeltet litt for lenge og måtte finne sitt eget tempo opp Bødalen. Her fant hun en fin gruppe som jobbet bra sammen hele veien. Hun kom inn på 2. plass av alle damene i turklassen og var godt fornøyd.
 
Slike turritt er utrolig god trening og veldig moro.
 
Etter 4 harde dager på rad blir det rolig langtur på fredag, mens lørdag og søndag blir lengre turer med intervaller igjen (på sykkel hvis opphold og løping hvis regn).
 
Resultatliste Nissan Cup på Skullerud
 
Resultatliste Askerrunden

Tags:

Kommentarer

  •  


  •