NM Duathlon - 3. plass og laggull

Publisert 02.06.2015 08:00:00 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Løpesko, Sykkel
Søndag deltok Trude og jeg i NM Duathlon. I år, som de to siste årene, ble norgesmesterskapet arrangert på Oppegård, og løypa var så å si den samme, med 9 km løp, deretter 35 km tempo, før en siste løpeetappe på 4,5 km.


For min del gikk første løp veldig bra! Jeg hadde forventet at Kristian Monsen og storfavoritt Gustav Iden skulle løpe i fra tidlig, så jeg ble positivt overrasket når starttempoet ikke var avskrekkende og det gikk greit å følge. Tetgruppen på fire mann var samlet i ca 5 km, men da begynte jeg å kjenne det høye tempoet og måtte slippe gruppa og finne mitt eget tempo.


Tetgruppa på første løpedel. FOTO: Dag Oliver/www.relaxedsports.com

Syklingen gikk greit, men følte ikke jeg helt hadde trøkket. Hentet ganske raskt inn to av de foran, men førstemann var det lite å gjøre med. På slutten av syklingen kom Even Chiodera dunkende forbi i et høyt tempo. Dette var med ca 10 km igjen, så jeg skjønte da at det kunne bli hardt å hente han inn på siste løping hvis utviklingen fortsatte.


FOTO: Dag Oliver/www.relaxedsports.com

Siste løp gikk som normalt litt tungt første kilometeren før det løsnet og gikk lettere. Even var det dessverre ikke noe å gjøre med, men jeg beholdt tredjeplassen og var fornøyd med å komme på pallen i NM. Vi fikk også laggull til Royal Sport:-)


Trude på syklingen. FOTO: Dag Oliver/www.relaxedsports.com

Trude ble nummer 4 og var med på laget som tok laggullet til damene. Hun syklet kjempebra og var med i bronsekampen helt til det gjenstod en drøy kilometer på siste løp.

NM Duathlon var nok en gang et veldig bra arrangement som er moro å være med på! Speaker Jann Post er knallgod og gir nyttig informasjon underveis både til publikum og deltagere. Dette burde flere bli med på neste år!

Jeg løp første løpedelen med Salming Race som er veldig gode på kortere distanser. Jeg syklet med mine nye Suplest Streetracing Carbon S8+ som jeg er veldig fornøyd med! Siste løpedel løp jeg med Asics Gel-Super J33.


Pallen i herreklassen. FOTO: Charlotte Knudsen.

Resultater ligger her.

Lars Petter

Tags: 920xt, salming, asics, suplest, duathlon

Kommentarer

  •  


  •