NM duathlon 2010

Publisert 30.09.2010 15:00:17 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Klær, Løpesko, Sykkel
Søndag 26. september stilte jeg i NM duathlon. Dette var min første duathlon-konkurranse og jeg var derfor litt spent på hvordan dette kom til å bli, det var tross alt bare en uke siden Birkebeinerløpet. Sammen med støtteapparatet mitt, mamma og pappa, kjørte vi oppover til Skarnes, rett ved Kongsvinge
Det var kjølig, så bare triathlon-drakt var uaktuelt. Jeg endte opp med å bruke Craft Zero Extreme t-shirt under drakten, lange armer, X-Socks Bike Discovery sokker og Oakley Radar briller.  Konkurransen bestod av først 8,5 km løping på flat grusvei, 31,5 km temposykling og til slutt 4,8 km løping. Sykkel og sko ble lagt på plass i god tid før start. Fellesstarten gikk, og jeg lå de to første rundene som nr 3, bak Kristian Monsen, Eidsvoll SK, og Jo Nordskar, Royal Sport. Monsen var i en klasse for seg på løpingen, mens Nordskar fikk det tyngre etter hvert og jeg tok han igjen. Da hadde han mere nok med å holde ryggen min. Lå som nr. 2 ved første skifting, rett foran Nordskar og Even Olsen, BK-tri. 

Nå ventet i overkant av 3 mil på landeveien. Jeg hadde aldri syklet tempo før, men hadde prøvd ut tempostyre og hjelm kvelden i forveien nede på Gamle Mossevei. Måtte bare sjekke at alt utstyret funket. Olsen og Nordskar var veldig raske på skiftingen, og jeg kom meg ut av skiftesonen rett bak dem. Syklingen gikk greit. Jeg klarte å holde en snittfart på ca 39 km/t. Løypa var frem og tilbake 5,3 km, så var nede i gangfart ved runding 6 ganger. Jeg beholdt 4. plassen inn på siste skifting. Overgangen fra tung temposykling til løpesko var alt annet enn behagelig. De første meterne føltes beina ut som bly, men det gikk seg til etter hvert. På siste runden skjønte jeg at ingen ville ta meg igjen og jeg ville beholde 4. plassen totalt og bli norgesmester jr.! I mål var jeg litt over 3 minutter bak Jo Nordskar som ble norgesmester etter en knallbra sykkeletappe. Det var som sagt ganske kjølig, så det gjaldt å få på seg varme klær før medalje-utdelingen fant sted. Fornøyd og glad kunne jeg gå øverst på pallen og få overrakt mitt første NM-gull. Bedre går det ikke an å feire 19-årsdagen sin!

 

Carl Fredrik
Tags:

Kommentarer

  •  


  •