NM fellesstart i Bergen – Trude

Publisert 27.06.2012 10:25:18 av Trude Wermskog Stormo
Kategorier: Sykkel
Søndagens NM fellesstart i Bergen ble en våt, men morsom sykkelopplevelse.


40 seniorjenter stilte til start på den 108 km lange fellesstarten i Åsane utenfor Bergen. Vi syklet seks runder i en kupert løype, som ble ekstra utfordrende fordi værgudene dessverre hadde bestemt seg for å vise oss alle hva skikkelig Bergensregnvær er. Vannet plasket ned, og jeg var klissvåt allerede på startstreken... Men, jeg hadde så hjertebank at jeg ikke merket at jeg egentlig var ganske kald der jeg sto og ventet på startskuddet. Jeg lånte Lars Petters Zipp-hjul for anledningen, og var ganske spent på hvordan de ville være på de såpeglatte veiene. Heldigvis gikk det bra, jeg måtte bare være litt forsiktig med å bremse gradvis inn i hver sving.
 
Runden besto av to harde bakker og flere småkneiker, og allerede på første runde var det bra fart i bakkene. På andre runde støtet tre ryttere fra henholdsvis CK Victoria, Sandnes og Hitec. Jeg ble sittende i hovedfeltet, som bare ble mindre og mindre for hver runde(de rytterne som var mer enn 5 min bak teten, ble tatt ut ved runding). På fjerderunden ble det kjørt hardt i den ene lange bakken, og en gruppe på fire kom seg løs fra hovedfeltet. På femterunden ”fikk jeg det litt” i en bakke og mistet hovedfeltet. Heldigvis klarte jeg å hente frem litt krefter fra et eller annet sted, og kjørte meg opp til dem igjen på flatene etter bakken. De to siste rundene var jeg sliten, men heldigvis klarte jeg å bite meg fast i gruppa som nå besto av syv ryttere inkludert meg. Opp den siste bakken mot mål hadde jeg ambisjoner om å kunne spurte, men jeg hadde ikke mer og gi og trillet sist over mål av oss syv. Det ble en 18 plass. Jeg er veldig fornøyd, for jeg fikk tatt ut det jeg hadde:-) Konklusjonen er igjen: Landeveissykling er moro!
 
Gratulerer så mye med seieren til Hildegunn Gjertrud Hovdenak! 

Lars Petter stilte til start i herrenes ritt, men siden vi skulle kjøre hjem på ettermiddagen/kvelden kjørte han kun de første 2 timene og tok det som en treningsøkt før vi satte oss i bilen og kjørte hjem.
 
Her er resultatlista.
 
Data fra rittet på Strava ligger her.


Foto: Tom Guldbrandesen/Twinhouse
Foto: Tom Guldbrandesen/Twinhouse


Foto: Tom Guldbrandesen/Twinhouse


Foto: Tom Guldbrandesen/Twinhouse


Foto: Tom Guldbrandesen/Twinhouse
Foto: Tom Guldbrandesen/Twinhouse

Trude
Tags:

Kommentarer

  •  


  •