Nok en 2. plass - Kongerittet 2012

Publisert 19.08.2012 18:44:59 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Sykkel
Birkebeinerrittet 2012 nærmer seg, og jeg brukte siste lørdagen til å få en fin hardøkt i en løype som simulerer Birken bra. Ikke bare var det kun grus og asfalt, men også regn, gjørme, sand i øynene, dårlig sikt og sterke konkurrenter, så gjennomkjøringen kunne knapt bli bedre.


Lørdag syklet jeg Kongerittet på Nannestad. 64 km på grus og asfalt i skogene nord på Romeriksåsen. Planen var å ta rittet som god trening uten noen oppladning.

Det regnet mye! På start var det mange sterke ryttere, så matchingen skulle være bra. Etter at masterbilen slapp ble det raskt dannet en tetgruppe på 10-15 mann. Både jeg og Lars Petter var med.  Etterhvert som vi kom inn i flere slake motbakket falt flere av og vi var vel en 8-9 mann halvveis.

Dekkene sugde godt i grusen og spruten fra bakhjulet til mannen foran presset seg inn i øynene og gjorde sikten til tider dårlig. Jeg prøvde å kjøre så billig som mulig. Bidro litt innimellom, men på de lette partiene kunne andre gjøre drajobben. Det var ingen veldig bratte bakker i rittet, men en ganske lang og slak og to litt brattere og kortere.

              
               Meg i tet, med Anders Fiskvik og Geir Lien på hjul.


Jeg hadde ikke sett så nøye på løypeprofilen før start, så visste ikke hvor disse bakkene kom eller hvor lange de var. Men når det gjensto 16-17 km kom vi inn i en bakke hvor jeg så den strakte seg oppover i åsen langt foran oss. Denne var det litt lengde på, tenkte jeg. La meg i tet og reiste meg opp for å tråkke jevnt oppover. Ingen rykk. Følte meg sterk. Etter litt ser jeg meg bakover og da har jeg plutselig fått en luke ned til de andre. Jeg tenker at dette blir jo bare kjørt inn igjen hvis ingen andre kommer opp. For på toppen av bakken gjenstod det i underkant av 15 km med utforkjøring og flat asfalt mot mål. Jeg ser meg bak en gang til og håper en vil støte fra og komme opp til meg. Og vips så ser jeg en Hedmark-gutt tråkke på. Anders Fiskvik kommer opp og vi kjører hardt sammen opp til toppen.


        
         Snart på toppen av bakken. Bare å gi gass med de andre 40 sek bak.


4-hjulingen som følger gir beskjed om 40 sekunder ned til de andre. Jaja, tenker jeg. Bare å kjøre på hvis vi skal holde unna for Geir Lien og co. Fordelen var at jeg hadde team-kompis Lars Petter i feltet og Anders hadde lillebror Eirik, og de var lite villige til å kjøre inn oss. Det førte til at Lien, Bersvenn Støen og Lars-Ove Thoresen måtte gjøre jobben.

Nedoverkjøringen gikk fint og vi holdt høy fart og klarte å samarbeide godt. Ut på asfalten kunne vi se gruppen komme bak oss. 5 km igjen. Kjører det vi klarer, og håper på det beste. Er aldri trygg før vi passerer 2 km igjen. Vi klarer å holde unna. Det blir spurtoppgjør. Jeg åpner litt for tidlig. Anders kommer opp. Jeg prøver å svare, men klarer bare bakhulet hans. Sesongens femte 2. plass er et faktum. Her må det trenes spurt til vinteren! Det positive er at jeg faktisk er med og kjemper om seieren i ritt etter ritt. Og det er morsomt. Jeg tar ett steg av gangen, og neste år skal steget opp til 1. plassen tas:)

Lars Petter tok spurten om 3. plassen. Knallbra. Dermed ble det Team Oslo Sportslager på 2. og 3. plass. To pallplasser av to mulige:)


                 
           De tre beste herrene Kongerittet 2012


Sykkelen fungerte utmerket. Jeg kjørte 8848 Twenty9 med demper og Ikon 2.2 dekk. De fleste andre kjørte med stiv gaffel og tynne, lette dekk, men det funket utmerket med mitt oppsett også - slik som jeg har kjørt hele sesongen. Ingen hokus pokus;)
På ritt med mye gjørme og våt grus er det viktig med en god olje! Dette er helt avkjørende for å unngå chain-suck (kjedeproblemer) og gitrøbbel. Jeg brukte TF2 sin olje for våte forhold. Denne fungerte utmerket!


Nå gjenstår det en uke til Birken. Planen er å finne overskudd. En hardøkt og rolige turer skal bidra til det. Når overskuddet er på plass, skal det bli trøkk!! Jeg gleder meg:)Strava-fil finner du her


Resultater finn du her
Carl Fredrik:)
Tags:

Kommentarer

  •  


  •