Norefjellrennet - En rå fjelltur!

Publisert 17.02.2015 06:30:00 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
Norefjell viste seg fra sin aller beste side under lørdagens Norefjellrenn. Sol fra knallblå himmel, vindstille og panserføre i skisporene gjorde at alt lå til rette for en fantastisk fin dag i fjellet!Foto: arrangøren (www.n-3.no)

Trude og jeg kjørte opp lørdag morgen og fikk god tid til å teste ski og gjøre oss klare til start. Det var skarpt føre og en del usikkerhet hva som ville fungere best av smøring. Vi gikk for en løsning med sprayklister blandet med grunnvalla i bunn, og toppet så dette med ett lag rød SkiGo dekket med noen lag lilla SkiGo. Dette fungerte veldig godt på skitestingen. 

Etter en uke med relativt mye hard trening regnet jeg med at kroppen skulle være tung i starten, men håpet allikevel å kunne få en god gjennomkjøring og et bra utgangspunkt for resten av NorefjellTrippelen. Ut fra start kjente jeg at kroppen var litt "treg" som forventet, men kjente dessverre også at feste på skiene var dårlig... Første halvdel av løypa er knallhard med flere laaaange stigninger og jeg sleit her med dårlig feste og måtte stake mye der det ikke ble løpt fiskebein. Tenkte da også på Trude som sannsynligvis hadde like dårlige ski og ikke kunne stake like mye som meg. 


Rett og slett fantastisk!!! Foto: arrangøren (www.n-3.no)

Den første halvdelen av rennet består av mye tøffe motbakker og harde utforkjøringer som ikke gir noe tid til hvile, mens den siste halvdelen er mer lettgått med en del stakepartier. Jeg hadde heldigvis god glid og hentet noen plasser på slutten. Jeg dro også på litt ekstra ned utforprisen mot Tempelseter for å se om det var mulig å vinne denne. Jeg var lang i armene siste 5 km, men kom meg greit til mål til en 6. plass totalt og klasseseier. Ok fornøyd tatt i betraktning en sliten kropp og litt bom på smørefronten. Vant også Utforprisen noe som var moro:-) Trude hadde måtte løpe mye mellom sporene for å få feste, men kom seg veldig godt gjennom rennet til en 3. plass totalt og klasseseier:-) Trudes rapport fra rennet kan du lese her

På smøringen burde vi nok gått for mykere smøring (sannsynligvis kunne rød SkiGo eller Rode Multigrade vært bra). Solen tok mye i bakkene og det ble raskere varmt enn hva jeg hadde regnet med. 

Norefjellrennet kan virkelig anbefales! Selv om første halvdelen av rennet er knallhardt med mange harde motbakker og utforkjøringer, får man betalt for slitet med en fantastisk utsikt! Med det været vi fikk på lørdag var det helt rått på fjellet!!! 

Takk til Sportslageret for prepp av ski både på glid og grunning til feste. Dette var nok bortimot optimalt! 

Noen flere bilder:


Foto: arrangøren (www.n-3.no)

Lars Petter
Tags: norefjellrennet, norefjelltrippelen, skirenn

Kommentarer

  •  


  •