Norefjellrennet - Rått blodslit!

Publisert 18.02.2013 19:15:04 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
I helgen var det klart for Norefjellrennet. Med mye snø i fjellet, bortimot vindstille og temperatur rundt -5 grader lå alt til rette for et veldig fint skirenn i fantastiske omgivelser!


Løypa var gjort litt «snillere» i år (43 km), men dette er fortsatt langt fra noe lett skirenn. Første halvdel er knallhard med flere lange stigninger i bratt diagonalgang. Utforkjøringene mellom bakkene er i tillegg såpass harde at man ikke rekker å hente seg noe særlig inn før  en ny stigning starter. Siste halvdel av rennet er ganske lettgått sammenlignet med starten, men det er småkupert og er man sprek her kan man hente mye tid. Målet mitt var å prøve og holde igjen litt første halvdel for så å se om det var mulig å kjøre hardt siste 20 km. 


Bildet lånt av www.dt.no
 
Ut fra start satte trioen fra Team Coop et høyt tempo og feltet sprakk opp allerede fra start. Kroppen føltes ikke veldig bra, så jeg prøvde å roe meg ned i gruppe to. Det gikk greit så lenge det var småkupert, men når de laaaange bakkene startet pakket beina seg og det gikk tungt (det skal sies at i disse bakkene tror jeg ikke så mange følte seg så veldig lette akkurat) :-) Heldigvis ble vi belønnet med noen fete utforkjøringer etter hver bakke, så selv om jeg hatet mye oppover, kom smilet raskt på plass over toppen (jeg registrert 73 km/t i maksfart:-). Første 20 km føltes tunge, men når vi vendte og begynte på hjemveien ble det mindre monotone bakker og jeg klarte å jage litt mer og holde litt høyere fart. Jeg hentet et par av gutta foran og er ganske fornøyd med avslutningen. Kom i mål på 2:25 og 9. plass totalt. Jeg har nok gått bedre renn i vinter, men er usikker på om det var dagsformen som var litt blass eller om det var den knallharde løypa jeg ikke taklet så bra. Uansett er jeg greit fornøyd med dagen. 


 
Rennet gikk i fantastiske omgivelser som jeg skulle ønske jeg hadde klart å nyte bedre. Underveis fant jeg lite glede i utsikten, men nå i etterkant sitter jeg med mange flotte bilder som gjør at jeg allerede gleder meg til neste år:-)
 
Fra teamet gikk også Carl Fredrik, Jarle og Fredrik. Carl Fredrik var tung i beina etter sykkelsamling i Frankrike, men leverte likevel et bra resultat med 18. plass. Jarle gikk veldig bra lenge og var rett bak meg halvveis. Han fikk det litt tyngre siste halvdel, men kom likevel inn på en sterk 22. plass. Fredrik kom inn på 34. plass og var godt fornøyd med dagen. 
 
 
Bildene lånt av www.dt.no

Skiene jeg gikk på hadde en 050s slip og var preppet med HF6 og Alfa 11-0 pulver. Som feste gikk jeg på Rode Weiss. Jeg hadde veldig gode ski hele veien både hva gjelder glid og feste.
 
Arrangementet er rett og slett utrolig bra!! Bra preparerte løyper, mange og gode drikkestasjoner, bra og profesjonelt start- og målområde, god stemning med grilling og afterski sammen med premieutdelingen. Hvis man i tillegg gjør det til en langhelg på Quality Spa & Resort Norefjell ligger alt til rette for en fantastisk helg i fjellet.
 
Dette var første del av Norefjelltrippelen og resultatet var en grei start. Gleder meg til nye blodslit i vakre omgivelser med rittet 10. august og marsjen 14. september. 

Hjemmesiden til NorefjellTrippelen resultater.

Data fra rennet på Strava

Lars Petter

 
Tags: norefjell, n3, langrenn, turrenn

Kommentarer

  •  


  •