O-løpet Kneskjælven

Publisert 01.11.2010 08:47:14 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Løpesko
Lørdag 30. oktober ble den 29. utgaven av Berger og Svelvik O-Lag's populære langdistanseløp Kneskjælven arrangert. Kneskjælven er fellesstart og det er lov til å henge noe som gjør at løpe tiltrekker seg mange deltagere som vanligvis ikke ville deltatt i et o-løp. Det har vært tradisjon for mange syklister å delta i løpet og de senere årene har o-løperne begynt med taktisk løping for å riste av syklistene før innspurten.


Årets Kneskjælven var som vanlig veldig moro!! Lett regn og veldig vått i skogen gjorde at forholdene var slik som det burde være i dette løpet.


Høyt tempo ut fra start. Bildet lånt fra Kneskjælvens hjemmeside.

Ut fra start var det som vanlig full spurt for å komme tidlig inn i første bakken. Startfarta har jo aldri vært noe problem så var topp 3 inn i bakken men roet det ned over toppen for å finne de beste o-trolla som kom litt lenger bak. Det var mange gode med i år så det var mye spisse albuer, armer og bein frem til første post som var spurtstrekket. Ble litt stress å skulle prøve å komme først så jeg roet det ned og bare fulgte rekka inn på posten.
 
Videre gikk det jevnt en stund. Tempoet var ikke kjempehøyt så det var nesten en lang rekke til vi passerte ca post 6. Da ble det satt litt tempo og o-løper (og tidligere vinner) Torbjørn Blom Hagen, friidrettstalent og Landfallhytta Opp-vinner Ferdinand Kvan Edman og jeg seig i fra de andre. Jeg hadde god kontroll på tempoet så var digg at vi ble færre og kunne løpe litt mindre stressende. For første gang følte jeg at jeg hadde ganske god kontroll på kart og veivalg hele veien. Jeg klarer selvfølgelig ikke å lese kartet like bra som o-løpere i høyt tempo så da det blir stort sett å henge på, men artig å kunne være litt mer på hugget inn på postene.
 
Vi 3 ble liggende i tet frem til post 10 der vi ble tatt igjen av de antatt beste o-løperne (Per Øyvind Stene og David Løver). Det ble løpt kontrollert frem til andre matstasjon (post 12 av 21). Derfra hadde jeg ganske bra kontroll på orienteringen, så når de andre stoppet for å drikke (noe jeg slapp som løp med drikkebelte) støtet jeg videre mot neste post. Fikk en grei luke sammen med Kvan Edman, men når vi nærmet oss nest post og jeg måtte roe ned tempoet noe for å fokusere på kartet var igjen o-løperne oppe i ryggen vår. Derfra gikk det jevnt videre. Blom Hagen bommet på en post og ble borte, så fra ca post 13 var vi 2 o-løpere, Kvan Edman og meg igjen i tet. Det var mye bushing med mye lyng og myr siste halvdel så det var ganske tungt, men heldigvis var ikke tempoet veldig høyt.
 
Mot slutten prøvde jeg et par støt men alle hang greit med med. Over siste jordet kjørte o-løperne taktikk og delte seg på to forskjellige sporvalg. Jeg valgte å følge Stene som løp ca der jeg hadde tenkt. Dette viste seg å være en bommert for da vi nærmet oss nest siste post møtte vi Løver som allerede hadde stemplet og var på vei mot mål. Ut fra posten støtet jeg fra og prøvde å ta igjen Løver. Satset hardt ut siste steinrøysa men klarte ikke å hente igjen nok. Men jeg kom inn på en finfin 2. plass på rett under 2 timer. Moro med jevnt løp og taktikkeri underveis! Jeg har hatt lettere bein så må være godt fornøyd med å henge med i tet.


Undertegnede diskuterer sporvalg og taktikk med o-løperne Stene og Løver. Bildet lånt fra Kneskjælvens hjemmeside.

Knæskjælvens hjemmeside med resultater og bilder: http://www.bos.idrett.no/kneskjælven/default.htm


Tags:

Kommentarer

  •  


  •