Oppkjøring til Swissman - Kjetil Hagtvedt Dammen

Publisert 06.05.2015 13:52:54 av Kjetil Dammen
Kategorier:
I slutten av august gikk jeg solid på trynet på rulleski og fikk brudd i hofta. Som langrennsløper så sesongen svart ut, og beskjedene fra legen var heller ikke oppmuntrende. Først måtte jeg la bruddene gro (som betydde 6-8 uker totalt i ro, helst liggende i senga) deretter lang opptrening av hofta og beinet. Å gå skirenn på høyt nivå kunne jeg bare glemme, og heller fokusere på å bli så frisk som mulig etter skaden.


Med en kontrakt med langløpslaget Team LeaseplanGo som gikk ut etter sesongen, en dårlig sesong i fjor, og en kommende sesong som ble preget av skade skal jeg innrømme at jeg så for meg at dett var dett av skigåing på høyt nivå, og at det neppe ble tilbud av ny kontrakt. Jeg trengte derfor en utfordring, et mål å jobbe mot for å komme meg best mulig tilbake etter skaden.


Valget falt på triatlon. Jeg søkte om plass i NXTRI, men har ikke gode erfaringer med loddtrekning, og fikk heller ikke plass. Hva skal jeg gjøre da? Hadde hørt om «søsterkonkurransene» til NXTRI, og søkte heller på Swissman, og fikk plass! Samme distanse og tøff profil akkurat som NXTRI.

Bruddene i hofta grodde heldigvis raskt og godt, og opptreninga gikk bra uten set-backs. Allerede før jul var jeg tilbake i full trening. Jeg løp, sykla, svømte og gikk selvfølgelig en del på ski. Triatlon treninga ble derfor satt på vent, og allerede fra nyttår var jeg med på skirenn med resten av teamet. Jeg fikk med meg alle renna fra nyttår til avslutninga i Skiclassics, med 9. og 12.plass som best. Nå er derimot sesongen over, jeg er tilbudt ny kontrakt med Team LeaseplanGo og en ny skisesong uten skader og uhell står foran meg. Det betyr allikevel ikke at jeg dropper Swissman. Frem til 20.juni blir det derfor ekstra fokus på sykkel og svømming i tillegg til rulleski og løping.Min samboer var med på NXTRI i 2013 og jeg var med som support. I den forbindelse fikk vi mye god og uvurderlig hjelp av gutta på Oslo sportslager, og det var derfor ganske naturlig å spørre om hjelp her igjen. Våtdrakt anskaffet jeg allerede herfra i fjor, og nå stilte de opp med Everest Stelvio og service. Sykkelen ble jeg anbefalt av Carl Fredrik Hagen som har syklet på Everest i mange år, og mente den ikke står tilbake for noen andre. Jeg gleder meg med andre ord til å komme i gang med syklinga.Her på bloggen vil jeg utover våren også skrive om treningen min frem mot Swissman. Hofta har vært fin i hele vinter, og jeg avslutter mest sannsynlig oppfølging fra fysioterapeuten i løpet av mai. 
Kjetil Hagtvedt Dammen

Team LeaseplanGoTags: swissman, triathlon, norseman, nxtri

Kommentarer

  •  


  •