Østmarkrunden 2012

Publisert 05.02.2012 21:43:15 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Langrenn
Lørdag 4. februar gikk det tradisjonsrike rennet Østmarkrunden av stabelen i bitende kulde. Grunnet lite snø i terrenget, var det i år en alternativ trasé som ble godt likt av de 112 fullførende deltakerne.


Hadde egentlig planer om å gå Stenfjellrunden i Vangsåsen denne helgen, men pga kulda ble distansen halvert, og da fant jeg det like greit å gå skirenn på hjemmebane. Ved starten på Skullerud viste termometeret -18 grader. Det er kaldt, men kler man seg rikitg er det ikke noe problem å gå skirenn i denne temperaturen.

Østmarkrunden går vanligvis i en 15 km-sløyfe inn til Elvåga, om Smørhullet, Grønmo og tilbake til Skullerud. Men i år ble det gått en 10 km-runde til Grønmo, rundt golfbanen og tilbake. En veldig fin runde med to korte, tøffe stigninger og ellers mye staking, som ble gått 2 ganger. Rundt på golfbanen fikk man nesten følelsen av å gå på høyfjellet med åpent landskap og nydelig solskinn. Snøforholdene var relativt bra i traseen, men litt "rusk og rask" var det innimellom. Derfor valgte jeg å gå på et treningspar. Eneste minuset med dette var at slipen ikke passet føret... OS 035 hadde vært perfekt, men på dette paret hadde jeg OS 050S - litt trått kan man si;) Desto bedre trening;)


                                                                                                                            Bilde lånt fra www.kondis.no


Tempoet var relativt rolig ut fra startsletta, så  inn i den første bakken la jeg meg i front og fikk litt strekk på feltet. Det dannet seg fort en tettrio med team-kompis Jon Olsen, Lars Eftang og meg. Lars hadde føringen opp den beryktede Vannverksbakken, mens Jon viste styrke da vi var godt i gang med stakingen. I slak utfor staket han jevnt i fra meg og Lars hang seg på. Jeg måtte se de dra sakte i fra meg. Prøvde å holde moralen oppe og økte samtidig luken til gruppen som jaget bak. Følte jeg hadde bra trykk i motbakkene, så dette lover bra før HK-skimaraton neste helg. Det ble 3. plass totalt  og en fin gjennomkjøring.  Gratulerer til team-kompis Jon Olsen med seier og Lars Eftang med 2. plass!


De tre beste totalt: Lars Eftang nr. 2, Jon Olsen nr. 1 og meg nr. 3. Rolf Nyhus til høyre.                          Bilde lånt fra www.kondis.no    

Ellers mener jeg at Østmarkrunden har plass til mange flere enn 112 deltakere. Det var et flott arrangement av Rustad IL/Nordstrand IF som har bra potensiale! Neste år er dette et renn du absolutt burde legge inn i kalenderen!


Resultater finner du her

Fra media:
- Nordstrands Bland
- Kondis

Carl Fredrik:)

Tags:

Kommentarer

  •  


  •