Pallplass i Farrisrunden 2013.

Publisert 17.06.2013 21:53:09 av Thomas Dahlsrud
Kategorier: Sykkel
Lørdag syklet jeg Farrisrunden i nydelig sommervær. Beina var gode og det holdt til 3. plass i klassen min.


Lørdag var det tid for årets første maratonritt for min del. Farrisrunden er på 67 km og har start og mål i Larvik, med en fin trase rundt Farrisvannet. På forhånd var jeg spent på hvordan kroppen skulle takle distansen da vi stort sett trener kort og hardt. Det var spennende å stå på start sammen med Menn Elite og planen var å henge på feltet så lenge jeg klarte da rittet åpner med en lang strekning lettkupert asfalt og grus. Farten tiltok gradvis og det tok ikke lang tid før jeg og de fleste andre damene i eliteklassen falt av. Etter noen kilometer var vi en gruppe på 3 damer som dannet en gruppe.
  

                         


Jeg merket at jeg hadde god kontroll i de korte terrengpartiene, men det hjelper lite å være sterkest i terrenget i et ritt som Farrisrunden. De andre to var sterke på flatene og gjorde en meget god jobb for å holde farten oppe. Stadig kom det større og mindre 'tog' av menn fra pulja bak som vi klarte å klamre oss fast på en kortere periode. I den lange stigningen opp til Skolapperåsen forsvant den sterkeste av oss tre oppover, og vi var to igjen som skulle holde følge til det gjenstod kun 2 km til mål. Etter en fin utforkjøring på nydelig flytsti ned fra Skolapperåsen begynte det for alvor å nappe i lårene. Jeg klarte å klore meg fast til min følgesvenn for dagen og tenkte vel (og håpet) at hun hadde det minst like ille. Men da det gjenstod 2 km kom det en fartsøkning fra hennes side, og jeg hadde ingen ting å svare med. Jeg syklet rolig de siste kilometrene i mål og klokket inn på 2.56.04. Det utgjorde en 5. plass i K Elite og 3. plass i klassen min. Godt fornøyd med dagsform og gjennomføring.

Farrisrunden 2013 var et flott arrangement med flott trase, nydelig vær og god stemning med fantastisk matservering i målområdet.

Jeg syklet på min Everest 8848 29'er med Ikon 2.2 dekk.

Silje
Tags:

Kommentarer

  •  


  •