Pudderhimmel i Østerrike

Publisert 18.03.2009 16:00:35 av Henriette Jordheim
Kategorier: Alpint

 

 

Skulle aldri tro jeg skulle komme til å si dette, men nå er det faktisk snart nok snø.

 

 

 Østerrike- Zauchensee- Altenmark
Skulle aldri tro jeg skulle komme til å si dette, men nå er det faktisk snart nok snø. Det har lavet ned siden vi kom til Østerrike og det ser ikke ut til at det kommer til å slutte med det første. Den lille byen vi er kommet til er stappfull av glade turister på vinterferie. Heldigvis har ikke tyskerene eller østerrikerene skjønt seg på skikkelig offpist kjøring. Vi kan leve luksuslivet med å pumpe fresh lines hver dag, utenom å møte på en eneste tysker.

 

                                           

                                         

  Zauchensee

 

 Trodde jeg stilte opp med skikkelig fatskiis i år, men de kan faktisk ikke bli brede nok.

 

                                                                             

Byen vi besøkte Altenmarkt, ligger ca en times kjøretur fra Salzburg. Den har masse overnattingstilbud i alle prisklasser og en rekke sportsbutikker og spisesteder. På noen få dager har vi vært innom alt fra bestemor Duck´s private gjestgiveri til spahotell med egen sauna avdeling. Dette er en veldig travel by i feriene slik at vi måtte ta til takke med det som var ledig. Helt krise er det derimot ikke om man ikke finner noe overnattingssted i Altenmarkt, bare få minutter unna finner du Radstad og Flachau som også har masse overnattingstilbud, og internett. Rundt Altenmarkt finner du mange forskjellige skianlegg for alle nivåer. Dette er derimot ikke anleggene med den beste skikjøringen. Daglig går det busser fra Altenmarkt til Zauchensee, som er det beste skianlegget i området. Der finner du alt fra cordfløyel bakker til skulte pillows i skogen. Folkene her er veldig imøtekommende og redder dagen din med å finne fram gamle Rottefella cobra deler som en venn akkurat har klart å kjøre i stykker.Zauchensee kan anbefales på det sterkeste.

                         Claim!

 

Utstyr jeg var fornøyd med: Line Pandora, Norrøna Lofoten bukse og jakke, Mountain Equipment Cho Oyo dunjakke, Gipron 797 rondane staver, Scarpa T2X, Dakine hansker, Oakley crowbar googles

 

Fakta om Zauchensee

 

Zauchensee hører til et større ski område kaldt Ski Amade
Avstander: 65km fra Salzburg
Antall skiheiser: 2 gondoler 6 stolheiser og 5 tekroker
http://www.zauchensee.cc/en/skiinfo-zauchensee.php
Antall bakker: 12
Høyeste punkt: 2109 m , Vertical drops 1097m
Pris for dagskort: 39 €
Om man har leiebil er parkering ikke noe problem, her har de et eget parkeringshus hvor det er plass til 300 biler og 20 busser.

                                              
  


Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Sigurd, 20.03.2009 13:58:14
Claim!!

Skrevet av Lars Christian, 19.03.2009 13:57:46
Kult med disse bloggene deres! Liker reise tipsene, kanskje dere vet om noen hemmelige perler?