Rankingritt på Eidsvoll

Publisert 29.05.2012 15:54:13 av Trude Wermskog Stormo
Kategorier:
Konklusjonen etter to fellesstarter på Eidsvoll denne helgen, er at landeveissykling er kjempemorsomt, MEN at jeg må få mer styrke i beina slik at jeg klarer å holde trykket oppe på flatene når det virkelig begynner å gå fort!


Søndag gikk fellestarten i en rundløype med start og mål på Sessvollmoen militærleir. Vi kjørte fire runder, og til sammen ble det litt over 10 mil i en lettkupert løype. Jeg har kun stilt til start på to landeveisritt på dette nivået før, så jeg var veldig spent i starten. Som terrengsyklist er det veldig uvant å ligge i et så stort felt. Hele 34 seniorjenter stilte til start + 14 juniorjenter! Moro:-) Jeg hang greit med de tre første rundene, men opp en bratt bakke på tredjerunden var jeg uoppmerksom over bakketoppen og nedover en utforkjøring, og mistet bakhjulet til gruppa… Ble liggende litt alene før det kom opp en gruppe med fire jenter. Vi kjørte veldig bra rulle sammen hele den siste runden, men det ble for vanskelig å ta igjen gruppa foran, og vi kom inn ca. fem min bak teten. (Jeg ble nr 24. Var dårligst i den lille gruppa i spurten)


Passering toppen av Minneåsen.

Mandag tok vi igjen turen til Eidsvoll for nok en fellestart. Nå skulle vi kjøre en lang runde om Minneåsen og Tajet, for så å kjøre to runder i området rundt militærleieren (til sammen 8,5 mil). Mot Minneåsen gikk det rolig i feltet. Fikk litt følelsen av at alle ladet før den harde stigningen opp Minneåsen. I det vi kjørte over feristen i bunnen av bakken, økte farten i front. Jeg er veldig glad i å kjøre bakker, så jeg tenkte at ”jeg henger meg på”. (selv om instruksen fra Lars Petter var klar: ”kjør så billig som mulig i dag”… Det gikk overraskende greit opp Minneåsen. Jeg måtte ta i, for all del, men jeg hadde kontroll på både pust og bein, og rundet toppen i topp 10 gruppa. Ned fra Minneåsen gikk det fort, men jeg tenkte at nå skal jeg IKKE miste bakhjulet på dem foran. I bunnen av bakken var jeg likevel litt uoppmerksom noen sekunder og vips så hadde jeg klart det igjen. Plutselig var hun foran meg tre meter unna og jeg klarte fillern meg ikke å tette luka bortover flatene. Bjørg Eva og Elisabeth fra Asker suste forbi før jeg rakk å henge meg på, så da var jeg alene i ingenmannsland igjen. Det gikk en liten faen i meg, så istedenfor å vente på at noen flere kom bakfra kjørte jeg det jeg maktet for å prøve å ta dem igjen (kjipt å skulle tape alt det jeg hadde vunnet opp Minneåsen). Utrolig nok klarte jeg å hente inn gruppa (på ca 12 jenter tror jeg). Det brant i beina og pulsklokka var i ferd med å eksplodere da jeg tok dem igjen. Etter litt gruppekjøring bar det opp en ny bakke: Tajet. Jeg klarte å bite meg fast over toppen og nedover utforkjøringen. Deretter startet vi på de lange småkuperte flatene langs Hurdalssjøen. Det sto ikke akkurat navnet mitt på de flatene der for å si det sånn… Gruppa startet straks en rulle for å hente opp dem som hadde klart å komme unna, og jeg hang meg med. Etter ca én runde i rulla satte krampa seg i det ene låret. Jeg er ikke god på flatene i utgangspunktet, og en krampe gjorde ikke akkurat saken noe bedre. Jeg merket at det ble litt dårlig stemning i gruppa fordi jeg ikke klarte å kjøre like fort som dem, og fordi jeg sto over noen føringer et par ganger… Jeg hadde såå lyst til å være med å kjøre hardt, men jeg merket at kreftene ikke var der. Det tok ikke lang tid før jeg måtte slippe. Skikkelig kjedelig. Deretter kjørte jeg langs resten av vannet alene og inn til leiren, så en runde i den kortere runden, før en større gruppe tok meg igjen på slutten av andrerunden når det kun var igjen 5 minutter ca. Skikkelig ergerlig! Ble sist i gruppa på spurten. Beina mine hadde ikke nok krutt til en spurt… (ble nr 23)

For første gang i mitt liv har jeg nå syklet to fellestarter på landeveien etter hverandre, og konklusjonen er som følger: Henger bra med i bakkene og utforkjøringene, men må trene opp beinstyrken for å kjøre raskere på flatene. I tillegg: Slipp aldri hjulet foran deg… Luken kan bli svært tung, hvis ikke umulig å tette…

Etter å ha syklet Terrengsykkelrittet på lørdag tok  LP det rolig søndag, men syklet fellestarten på mandag og hang bra med i hovedfeltet:-)

Alle resultatene finner du her.

Data fra rittene ligger på Strava.com her og her.

:-)

Trude
Tags:

Kommentarer

  •  


  •