Raumerrittet 2010

Publisert 07.06.2010 13:21:15 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Sykkel
Lørdag 5. juni var det klart for årets Raumerritt. Etter mange år med aktiv sykling har jeg vært med på de fleste ritt tidligere, men Raumerrittet har jeg aldri deltatt i tidligere. Litt rart og uvant å stå på startstreken og være usikker på løype og taktikk.


Årets startfelt var knallsterkt både i kvinne- og herreklassen. Så å si alle de beste var på plass, i tillegg var det flere gode svensker (bl.a. fjorårsvinner Darvell).
 
Trude startet kl 11 i k-elite.Et lite felt med ca. 10 ryttere. Det ble kjørt hardt fra start så damefeltet ble delt relativt raskt. Hun fant en makker og de holdt bra trøkk alene den første mila. Inn på første stiparti kom de beste gutta fra startledd 2 opp og det ble noen gode grupper å kjøre med videre.


Trude i starten (bildet lånt av www.raumerittet.no)

Mange av gutta har bra trøkk på flatene og holder bra tempo, men i det tekniske er ferdighetene mer varierende og Trude får avansert noen plasser/grupper her. Etter raske utforkjøringer må hun jobbe en del for å tette luker til gutta som triller fra henne utfor. Hun kjørte bra hele veien og kom inn på tiden 3:16:29. Dette var 5. plass i klassen og 15. plass av totalt 117 damer.Etter litt venting i bilen var det klart for min start kl 13:15. Gikk greit ut fra start, men jeg følte ikke at beina var helt bra på den første delen som går på asfalt. Men inn på første stiparti løsnet det og jeg plukket mange plasser. Midtveis på stien ble det litt knot på noen foran og en tetgruppe på ca 5 mann kom i fra. Videre ble jeg liggende i en stor gruppe som jobbet godt. I andre stiparti dro jeg fra gruppa sammen med svenske Palmberg og junioren Nordbakken. Vi fikk en god luke, men med en stor gruppe jaktende bak ble vi hentet etter noen kilometer. I siste motbakkene før Gruvelia gikk det tungt og jeg måtte gi en luke, men etter litt offensiv kjøring ut Gruvelia tok jeg heldigvis igjen gruppa.Vi var da en gruppe på åtte mann som kjørte greit sammen uten at det ble den helt store farta. Etter en litt tung periode midtveis følte jeg meg kjempebra på den siste delen. Hadde mye å kjøre med så det var bare å psyke seg opp før innspurten. I bakken opp mot parkeringen gikk Palmberg hardt til og jeg gikk kontra halvveis oppe. Fikk luke til resten, men stivnet litt over parkeringen og Espen Jogert passerte meg før vi tippet ned mot målområdet. Fikk hjulet hans og klinte til igjen opp siste sløyfa i gressbakken. Kjente at Christophersen lå rett bak og subbet hjulet mitt, men med kun få meter til målstreken fra siste sving holdt det inn.Resultatet ble 7. plass totalt og 1. plass i M30-34 på tiden 2:36:58. Er veldig fornøyd med dagen og kroppen var knallbra stort sett hele veien. Løypa og arrangementet var også veldig bra! Blir definitivt ikke siste gang jeg blir med her.

Lars Petter

Tags:

Kommentarer

  •  


  •