Raumerrittet 2011 - et skikkelig sølebad

Publisert 14.06.2011 09:15:17 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Sykkel
Etter strålende vær i Vestmarkrittet forrige helg var forholdene i helgens Raumerritt i andre enden av skalaen hva gjelder vær og føre. Grusveiene var forholdsvis fine men terrengpartiene var skikkelig sølebad!


På asfaltpartiet i starten var det mye nervøs kjøring i feltet og mye vingling særlig når det begynte å nærme seg avkjøringen til grusveien. Jeg la meg bak Manengen da han er en stabil type som kjører pent. Men plutselig var det noen som vinglet foran han og han måtte svinge til siden noe som gjorde at jeg også måtte svinge for å unngå hjulet hans. Jeg merker med en gang at jeg drar bort forhjulet til han bak og hører han går i asfalten – ingen god følelse! Fikk senere vite at det var Thomas M. Knutsen som gikk ned for telling men klarte å kjøre seg opp igjen til en 15. plass. Sterkt kjørt og beklager at jeg felte deg!
 
Gjennom første terrengparti gikk det ganske greit. Det var mulig å sykle store deler, men ofte gikk det like raskt å løpe. Ut på grusen satt jeg med tetgruppa på 11 mann, men beina var ikke gode nok til å følge med gruppa på grusen, så jeg måtte slippe og ventet på gruppe 2. Gjennom neste terrengparti var det så sølete at det var bare var å ta sykkelen på ryggen og løpe hele veien. Dette gikk ganske fort, så på andre siden av terrenget var vi ca 6 mann igjen i gruppa. 
 

Bildet lånt av www.rb.no.


Skiløper Simen Østensen på hjul imponerte ikke bare med å løpe fort gjennom terrengpartiet men syklet også hardt ned Gruvelia.

Samarbeidet i gruppa var dårlig og det ble kjørt mye i rykk og napp. Litt før utforkjøringene til Ås gård kom det opp en større gruppe bakfra så det ble en stor gruppe på asfalten de siste 20 km inn mot mål. Jeg synes det en veldig moro med fighter på slutten og spurt, så jeg satte meg litt bak i gruppa for å lade mot spurt. Det var mange kjente og god stemning i gruppa så det ble litt skravling og de siste 20 km gikk derfor veldig fort.
 
Inn mot Hellerudsletta prøvde gutta fra Hedmark Terrengsykkel å støte hver sin gang, men inn i siste kneika var gruppa fortsatt samlet. Jeg hadde ganske gode bein og jeg kom greit i tet ned mot målområdet og kunne kline til rundt grassbakken før mål og spurte inn til 7. plass. Godt fornøyd og veldig moro med spurt!! Oppsettet på sykkelen med stiv gaffel og Maxxis Ikon 2.2 med guffe fungerte veldig bra (særlig når det ble så mye løping).
 

Bilde fra spurten.
 
Resultater: http://results.ultimate.dk/smartres/?eventid=873
 
På kvelden dro Trude og jeg til Vaset og fikk et par veldig fine dager i fantastisk vær på fjellet. 
Her er Trude og Jarle på vei innover fjellet:


 
Lars Petter
Tags:

Kommentarer

  •  


  •