Rotterdam Maraton 1 del.

Publisert 13.04.2013 16:08:54 av Jan Christian Kaltenborn
Kategorier: Løpesko

Da er det duket for årets store mål. Her kommer første rapport fra reisen.Fredag kveld dro Martin Kjäll-Ohlsson og jeg til Rotterdam for å delta i det prestisjetunge mosjonsløpet Rotterdam Maraton. Brodern var med som min coach. Rotterdam er en av de raskeste løypene som er å regne med i maratonsammenheng rett etter Berlin og Boston. Jeg stiller i sub top feltet, som vil si at jeg stiller i feltet rett bak eliteløperne. Du må få invitasjon fra arrangøren for å få inpass i dette celebre feltet samt ha løpt under 2.30 på maraton. Løypen er helt flat og passer fint inn i byens urbane strøk. I motsetning til norske mosjonsløp har de her stengt av flere gater uten at noen trafikanter det være seg bilister, fotgjengere eller syklister protesterer. For nederlenderene er dette kultur og underholdning så vel som en attraksjon å ta del i selv som deltaker, så dette er et løp jeg virkelig ser frem til å ta del i.

Reisefølget møttes på Gardermoen. Flyturen gikk greit, selvom den bar preg av en viss partyfaktor fra de andre reisende på flyet. Merker at jeg begynner å bli litt gammel, da jeg syntes det var litt vel i overkant slitsomt der jeg satt rolig i setet mitt og prøvde å slappe av med litt godt lesestoff.

Da vi landet i Amsterdam, var det godt å ha med seg Martin. Han har erfaring med løping i Nederland og kunne fungere som guide helt frem til hotellet vårt i Rotterdam. Det var en snau 30minutters tur med tog vi måtte igjennom for å komme frem til Hotellet. Hotellet vårt ligger veldig strategisk plassert rett ved starten på løpet. Hvis jeg vil, kan jeg strengt tatt rulle ut av sengen og videre ut på startområdet for så å stå klar til og løpe. Det kunne med andre ord ikke vært bedre.

Vel installert på hotellet, gikk vi ut for å finne en matbit på et spisested som lå et lite stenkast fra Hotellet. Maten var helt ok men ikke noe mer. Sevicen dermot vil jeg si var bra. Ingenting å sette fingeren på her:)  Når det gjelder trening, så trente jeg ingenting denne reisedagen. Reiser i seg selv kan ofte være ganske slitsomt, med mye gåing og ståing, så det kan ofte være lurt å ta den dagen helt fri og heller vente med trening til dagen derpå.

Idag, lørdag (dagen før dagen) startet morgenen med at broderen og jeg fikk inntatt en bedre frokost. Frokosten på Hilton er særdeles god og en av grunnene til at vi valgte å bo på dette hotellet. Etter at frokosten var avsluttet og fordøyd, dro vi avgårde 12:30 for å fullføre dagens trening. Det var ingen stor trening som ble gjennoført idag. Kun 20 min hvor noen av de 20minuttene ble brukt til å kjøre 10*15 sekunders innsats med 15 sekunders pause mellom dragene. Dette er en økt som jeg pleier å kjøre dagen før jeg skal konkurrere og som jeg har hatt god erfaring med. Må si at håpet om at det skal gå fort imorgen stiger, etter at signalene fra bena på denne økten var upåklagelige. Etter økten dro jeg tilbake til hotellet, mens min bror dro ut på tokt for å finne flasker som skal langes til meg imorgen, samt en sykkel slik at han kan komme seg rundt til forskjellige steder i løypen. Det er en annen ting som er fint med løp utenfor Norge. Her er det lov å lange til løperne på angitte steder:) Nå skal jeg opp å slappe av før ferden videre går til en bedre middag ute. Deretter kommer forhåpentligvis Ole Lukkøye på besøk.

Fortsettelse kommer....
Tags: maraton, løping, konkurranse

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Jonas, 18.04.2013 23:13:49
Spennende lesning. Gleder meg til fortsettelse og lykke til!