Samling Gran Canaria

Publisert 22.12.2012 21:17:45 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Sykkel
De to siste ukene har jeg tilbrakt på Gran Canaria og samlet mil og timer på sykkelen. Det ble en kjempebra samling for meg. Kroppen funker og jeg responderer bra treningen.


Dro nedover 7. des sammen med Øivind Bjerkseth og Eivind Røed fra Asker. Vi bodde på Parque  Cristobal i utkanten av Playa del Ingles mot Maspalomas. Kjempebra sted! Stille og rolig, bra mat og bra utgangspunkt for mange veivalg. Været var også helt perfekt med sol hver dag og 20-25 grader i snitt på hver tur.


Veien opp til Gran Canarias høyeste punkt, 1949 moh, er av litt ymse kvalitet, men gir en fantastisk utsikt! På denne økten syklet jeg med Martin Haugo, som er fotograf, og vi fikk vel øyens lengste motbakke på rundt 22 km:) http://app.strava.com/activities/32521477


Fokuset mitt på denne samlingen var å sykle mye mengde, men også kjøre endel terskeldrag av ulike lengde. Gran Canaria er et paradis for fjellgeiter som meg, med mange og lange motbakker, samt relativt god asfaltkvalitet og lite trafikk inni fjellene. Dette var min første sykkelsamling på øyen, og det var neppe min siste.

Jeg fikk totalt 1777 km, ca 30 000 høydemeter og 66 timer på Everesten fordelt på 12 sykkeløkter. I tillegg la jeg inn to rolige dager med lett løpetur og basisstyrke.  Kroppen funket bra under hele oppholdet og jeg føler allerde nå at jeg har tatt et steg opp siden i sommer:) Dette gir ytterligere motivasjon for treningen utover.
Alle øktene fra samlingen kan forøvrig du se på min Strava-profil: http://app.strava.com/pros/134614  


Utsikt fra toppen av øyen mot sør.Siste dagen syklet jeg sammen med bl.a. evigunge Kjell Karlsen og Martin Haugo rundt hele Gran Canaria. Dette ble en knalltur på snaue 220 km med fantastisk natur og spektakulære veier, spesielt på vestsiden. Her er det overheng på fjellet over veien, så det er tett-i-tett med steingjerder over oss. Ganske artig og spennende:) Økten ser du her: http://app.strava.com/activities/33241795Her fra toppen av Soria, en knallfin bakke som starter innerst i det som kalles "sykkeldalen" som begynner rett nord for Arguineguin. Nok av serpentinere og fantastisk utsikt! Bildet er tatt på den første trilleturen etter ankomst - forøvrig den dagen med "dårligst" vær;)Nå venter julefeiring her hjemme med lange skiturer i marka, terskeldrag på rulla og kanskje noen skirenn. 2. helgen i januar er det NM i vintertriathlon på Lygna hvor jeg har planer om å stille.Ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!
Carl Fredrik:)
Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av GC Sykkel, 23.08.2018 11:00:48
Høres ut som det var en bra tur, fine bilder av øya :)

Skrevet av GC Sykkel, 23.08.2018 10:59:25
Høres ut som det var en bra tur, fine bilder av øya :)

Skrevet av Carl Fredrik, 23.12.2012 22:49:00
Var knallbra:) Du kan jo prøve et tilsvarende opplegg med ultraløping;)

Skrevet av Frode, 23.12.2012 13:19:08
Høres virkelig ut som et supert opphold, Carl Fredrik! Frister å prøve noe lignende... :)