Samling på Gran Canaria - 3 veldig bra uker!

Publisert 16.12.2013 18:59:00 av Carl Fredrik Hagen
Kategorier: Sykkel
Da er jeg ferdig med første samling på Gran Canaria. Det ble 3 uker med veldig bra trening, men med en litt brå slutt;)


I gang igjen etter en brå samlingsslutt

Da har jeg vært hjemme noen dager og feiret jul med familien. Alltid fint å komme hjem igjen etter å ha vært lenge borte. Synes de 3 ukene på Gran Canaria gikk veldig fort, og jeg klarte å holde bra fokus på arbeidsoppgavene hele tiden.Den siste bolken gikk veldig bra frem til fredag kveld. Kjørte først en dag med 4x10min i3 og noen timer rolig i fjellene etterpå. Torsdag kjørte Dag, Lars og jeg bort til San Nicolas og kjørte inn “Dødens dal”. Vi tok ikke opp til høyre og “Valley of Tears”, men fortsatte oppover mot Artenara og Tejeda. Videre over Ayacata og ned – totalt 6t.

Dagen etter kjørte vi Mogan-Ayacata-Tejeda-Cruz de Tejeda. Her oppe var det et helt sykt værskille. Aldri vært med på noe liknende. Lars, Sindre og jeg kjørte denne runden, og fikk oss en heftig avkjøling der oppe. På den ene siden av passet var det opphold. På østsiden regnet det vannrett og 4 grader. Brrrrr! Sa til Lars at jeg bare måtte gunne på for å ikke fryse ihjel, så ble et litt ufrivillig I3-drag opp til toppen av øyen. Nede ved Ayacata var det sol og varmt igjen, så det var digg! Totalt 6t denne dagen også.


Etter middag begynte magen å krangle litt. Jeg følte jeg måtte på do, men det kom liksom ingenting;) Gikk litt hvileløst rundt, la meg på sengen litt. Så smalt det!! Matforgiftningen var et faktum (jeg tror det var det). Det neste døgnet ble et helvete. Må bare beklage til Lars og Dag for de rundt 50 toalettbesøkene jeg hadde denne natten. Tømte meg helt. Lørdagens planlagte langtur rundt øyen ble såklart kansellert. Lå i sengen hele dagen og var helt ferdig. Vondt i hodet. Kvalm. Flere dobesøk. Ingen næring. Først på lørdag kveld roet det seg litt, og jeg sovnet som en stein i 10-tiden og våknet neste morgen. Da var jeg betydelig piggere, men fortsatt redusert. Klarte å pakke sakene, og komme oss til flyplassen.

Tatt noen dager å komme seg etter dette.. Matforgiftning er noe dritt! Muskulaturen blir helt tømt og null trøkk. Følt meg lam på de fleste øktene. Men nå har jeg kjørt noen terskeløkter på sykkelen og fått igang beina igjen, så det er bra.

Uansett: samlingen på Gran Canaria ble veldig bra totaltsett. Gode hardøkter, bra langturer, styrkeøkter, avslapning og oppadgående form utover i samlingen. Takk for fine dager, Lars og Dag!




Klar for siste bolk

Nå har jeg gjennomført nok en bolk her på Gran Canaria. Været var i forrige uke litt bob-bob med “litt” regn og endel vind, men nå er solen og varmen på plass igjen nede ved havet. Oppe ved Ayacata er det fortsatt litt kaldt. Siden hviledagen forrige onsdag har jeg hatt fokus på kapasitet og gjennomført en 5x5min intervall, en 30min distanse og en langtur med terskeldrag. Alt ble gjennomført bra, til tross for at enkelte økter kostet mye krefter.

Lars Granberg og Dag Torp-Hansen kom ned forrige uke, og vi bor sammen nå. Hyggelig med litt selskap på kveldene – ble litt ensomt å spise middag alene hver dag;)I dag har vi hatt en veldig rolig “active recovery”-dag. Dvs. rolig!! sykling opp til Fataga. Lang pause med 2 cappuccino, og rolig trilling tilbake. Totalt 2t10min. Lars og jeg kjørte også en liten basisøkt før middag. Kjedelig, men viktig;)

I morgen starter siste bolk. Lange turer står på planen, samt at jeg legger nok inn et par dager med drag før avreise søndag. Lørdag er det øyen rundt, som kronen på verket;) Har også tenkt meg en tur oppover “Dødens dal”, mest sannsynlig torsdag.


Jeg er nominert til Årets Idrettsnavn i Follo. Man kan stemme frem til onsdag midnatt. Gå inn her og stem: http://www.oblad.no/sport/arets-idrettsnavn-1.8204761 Tusen takk!:)












Den første uken bor jeg alene, mens fra neste uke kommer Granberg og Torp-Hansen ned.  Har trent de første øktene med noen hyggelige karer fra Plussbank. I går var det 4 timer og en styrkeøkt, mens jeg i dag tråkket 6 timer rolig langtur. I dag var også pulsen normal igjen, etter at den i går var unormalt høy pga varmen.

Det er 26-27 grader nede ved sjøen og i underkant av 20 grader oppe ved Ayacata. Alt ligger til rette for mye bra trening, og god restitusjon mellom øktene.I morgen venter første intervalløkt. Da står 5x10min I3 på planen opp til Soria. 

Skal prøve å oppdatere bloggen jevnlig gjennom samlingen, så følg med! Jeg blir her frem til 22.des. Da venter julefeiring hjemme med familien.


Carl Fredrik:)



Tags:

Kommentarer

  •  


  •