Sandefjordrittet 2011

Publisert 04.08.2011 10:03:57 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Sykkel
Lørdag 30. juli stilte Fredrik, Trude og jeg i Sandefjordrittet. Ryktene skulle ha det til at dette var et kjedelig ”asfaltritt” noe som viste seg å være feil.


Starten gikk midt i Sandejord i nydelig sommervær. Greg Saw kjørte sitt vanlige ”rykk-og-napp” kjør i starten og vi ble etter hvert 4 mann i tet (Greg, Morten Jemtegaard, Espen Helgesen og meg). Fredrik satt i gruppe 2 sammen med Drammenskollega Morten Solvang.

Greg fikk etter hvert noe trøbbel med sykkelen som han måtte stoppe og fikse, men kom tilbake til tet men virket etter dette noe kjørt (naturlig nok). Beina mine var overraskende gode etter en lang ferie og jeg satt relativt greit med teten. Ca halvveis var det to lengre bakker hvor det ble kjørt ganske hardt. I den første var beina veldig lette og jeg passerte toppen med drøye 10 sekunders luke på resten (som fort ble innkjørt igjen). I bakke nr 2 var beina derimot ikke de samme og jeg måtte slippe de 3 andre med 20 sekunder, men det var ikke verre enn at jeg kjørte det inn ganske greit i utforkjøringen etterpå. Nå skulle det være relativt lettkjørte siste 30 km inn mot mål og jeg begynte å glede meg til spurtoppgjør så skuffelsen var stor da jeg merket at jeg hadde fått en sigepunktering på forhjulet (kanskje jeg hadde satset litt for mye for å hente de andre i utforkjøringen allikevel…). Etter å ha lagt i slange ble det da seige siste 30 km alene inn til 4. plassen. Grattis til eks-utforkonge Jemtegaard med seieren!Fredrik havnet i håndgemeng (bokstavlig talt) med en som syklet den kortere løypa (avslutningen var den samme). Han mente at Fredrik og Morten måtte komme seg unna siden de andre skulle spurte om plasseringer på sin distanse… Det ble litt småfarlige situasjoner når vedkommende begynte å dytte for å komme seg frem så Fredrik roet det heller ned og kom inn til 5. plass. Rare greier! 


 
Damefeltet var dessverre ikke så stort så de elitedamene som stilte ble liggende en del alene. Men hun syntes det gikk bra (liker seg i varmen) og kom inn på en 2. plass i eliteklassen. 


 
Løypa var veldig variert med veldig fine og morsomme flytstier, mange kneiker og en del kjappe transportetapper mellom disse. At en del av disse transportene foregår på kortere asfaltpartier synes jeg bare kan være greit da tempoet i rittet øker og beina får hentet seg litt inn slik at det blir morsommere på stipartiene. Bra løype og bra arrangement!

Rittets hjemmeside og resultater.

Lars Petter

Tags:

Kommentarer

  •  


  •