Seier i BMC-rittet

Publisert 10.08.2011 09:35:05 av Jarle Wermskog
Kategorier: Sykkel
Søndag 7. august stilte jeg til start på BMC-rittet på Eidsvoll. Jeg fikk desverre ikke anledning til å kjøre Grenserittet dagen før, men jeg ønsket en god gjennomkjøring denne helgen, og da var BMC-rittet en fin anledning for dette.

På start var det flere i Oslo Sportslager drakter, deriblandt Bjørn Ivar og Carl Fredrik. Disse har jo begge vært sterke i det siste, så det er gøy når man vet at det er flere med samme drakt som kan være med i front av feltet.

BMC-rittet har endret seg veldig siden jeg sist kjørte det i 2009. Da var det et knallhardt maratonritt med flere tekniske partier og brutale stigninger. I dag ventet 60km i kupert terreng, men i hovedsak på grusveier rundt Minnåsen og Mistberget.

Ut fra start gikk vi rett inn i en lang stigning, noe som passer både Carl Fredrik og meg godt. Vi begynte tidlig med hard kjøring og en del rykk. Stigningen var dog ikke veldig bratt og med flere flate partier, så med bl.a. en hardkjørende Geir Lien i gruppa, ble vi stadig samlet igjen.

Dagens lengste og mest sammenhengende stigning kom etter 17-18 km. Carl Fredrik satte farta med meg på hjul, og en etter en falt av. Lengst holdt Geir Lien, men han måtte også slippe rett før toppen. Her bar det inn i dagens første terrengparti med mye løping, som passer meg godt. Carl Fredrik fikk en liten luke etter at jeg stod fast litt i en dyp myr:-) men han ventet meg inn, og sammen kjørte vi veldig sterk, og holdt trøkket jevnt oppe hele veien. Vi så aldri noen bak oss, så vi viste til slutt at det ville stå mellom oss to i finalen.
Carl Fredrik satte inn noen kraftige rykk med ca 4 km til mål, men jeg klarte å følge. Slik fulgte han opp flere ganger, sterk som han er, men jeg hadde fordelen av å holde hjulet hans. I spurten hadde jeg derfor litt ekstra og tok seiern. Men først av alt var dette en team seier etter et veldig godt samarbeid hele veien!!

Jarle Wermskog
Tags:

Kommentarer

  •  


  •