Seier i etappeløpet Icebug Challenge

Publisert 20.09.2016 11:43:50 av Sven Kilander
Kategorier: Generell, Løpesko, Sykkel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Et rendyrket terreng-etappeløp

2.-4. September ble etappeløpet Icebug Xperience arrangert i området rundt Smögen og Hunnebostrand i Bohuslän. Løpet er et rendyrket terrengløp og foregår enten på svaberg rett ved sjøen eller på stier på bergene ovenfor. Etappene er på henholdsvis 23, 29 og 19,5 km og småkuperte hele veien, de byr på vind i håret og helt utrolig utsikt mot Skagerakk.

Etappene er spredt litt rundt slik at man får se nye områder hver dag. Den første etappen gikk fra Ramsvik til Smögen. Den andre dagen løp vi først rundt Bohus-Malmön. Etter en kort ferjetur (hvor klokken ble stoppet) løp vi så videre til Kungshamn. Den siste dagen løp vi fra Hunnebostrand og tilbake til Ramsvik. Til og fra etappene tok vi båt og man hadde da god tid til å nyte den vakre naturen og bli kjent med andre deltakere.

 



Kamp i tet
I konkurranseklassen var det kamp fra start i herreklassen. En av Sveriges mest kjente løpeprofiler - Markus Torgeby som mest er kjent for å ha bodd ute i skogen i flere år – stilte til start. Han har perser på 1.07 på halvmaraton og høye 30 på milen. Selv har jeg ikke deltatt i løp med tidtaking på mange år så jeg var skikkelig giret. Etter å ha løpt feil i starten på svabergene tok Markus meg igjen og han holdt ryggen min til vi nærmet oss målgang i Smögen. Det å ligge i front og løpe i høyt tempo er faktisk ganske krevende da man hele tiden må ha blikket langt frem for å unngå å løpe feil på svabergene, til tross for god merking. Siden Markus ikke klarte å holde følge når la inn et ekstra gir inn mot bryggene i Smögen var jeg nesten minuttet foran ham og 6,5 minutter foran tredjemann i mål. Markus stilte ikke til start på den andre etappen og dermed ble det en grei margin ned til andremann i sammendraget.

 


Tags: icebug, icebugxperience, terrengløp, svenkilander, kilander, hoka, teamoslosportslager, oslosportslager

Kommentarer

  •  


  •