Seier i Helterittet 2011

Publisert 15.08.2011 09:29:43 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Sykkel
Lørdag var det klart for Helterittet med start og mål i Rjukan. Dette var også andre del av trippelkonkurransen Telemarkhelten hvor skirennet ble gått i februar (referat derfra kan leses her). 105 km og over 2000 høydemeter stigning gjør dette til et knalltøft ritt! Siste 30 km over Hardangervidda er en naturopplevelse som burde nytes med lavere puls enn det undertegnede hadde.


Ut fra start er det først ca 10 km flatt (oppvarming) før det går inn i første bakken på ca 600 høydemeter. Her ble det kjørt jevnt hardt med teamkompis og svoger Jarle Wermskog som fartsholder sammen med Dag Torp-Hansen. Beina kjentes gode ut men pulsen var høy (over 180 nesten hele bakken) så det skulle nok ikke gått så mye fortere før jeg hadde slitt med tempoet. Over toppen var vi 4 mann (de 3 nevnte samt Morten Jemtegaard). I den påfølgende utforkjøringen punkterte dessverre Jemtegaard så da var vi 3 mann igjen i tet. Jarle måtte slippe litt i utforkjøringen så han måtte bruke litt krefter for å hente oss igjen før den 30 km lange motbakken opp til Kalhovd startet.
   Bildet lånt fra www.varden.no

Torp-Hansen virket veldig sterk og dro hardt lenge. Beina mine ble bedre og bedre og når vi nærmet oss Kalhovd følte jeg at jeg hadde et ekstra gir å gå på. Jarle hadde ikke helt dagen etter en uke med sykdom og kreftene hans tok slutt når vi startet på vidda med ca 30 km til mål. Det var en del motvind på fjellet så det var greit å være to, men med en hardt utforkjøring til mål, og sykkelen satt opp med stiv gaffel, ville jeg helst komme alene her for å kontrollere og samtidig muligens ha tid til en punktering. Så med ca 20 km til mål støtet jeg og fikk fort en luke på 30 sek som økte raskt. Jeg kjørte så hardt videre men prøvde samtidig å nyte utsikten mot Gaustatoppen i det fjerne. Utforkjøringene ned under Krossobanen var grusomme for armene med mye risting og jeg hadde mer enn nok med å holde i styret og prøve å bremse. Stiv gaffel er ikke å anbefale ut her! Men utstyret (og armene) holdt helt ned til Rjukan og til en ny seier i Helterittet. Tiden snek seg rett under 4 timer og det ble ny rekord – moro når løypa visstnok skulle være ca 2 km lenger og med motvind siste 30 km.Jarle kom seg over vidda og i mål til en 5. plass. I trippelen ligger vi nå på første og andreplass totalt, så nå gjenstår det bare Helteløpet om 3 uker for å sikre dobbeltseieren til Team Oslo SportslagerJ
 
Arrangementets hjemmeside og resultater
 
Mine data fra rittet på strava.com.
 
Video fra rittet:


Lars Petter


Tags:

Kommentarer

  •  


  •  
Skrevet av Lars Petter, 08.08.2012 21:48:14
Tja, jeg er litt i tvil. Havner man i den situasjonen der man må kjempe om plasseringer ned der lønner det seg helt klart ikke. Men når man ser hele rittet under ett er dette en veldig liten bit så sånn sett taper man minimalt med tid. Jeg ville nok muligens kjørt stiv gaffel neste gang også (selv om det rister noe fryktelig ut der:)

Skrevet av Thomas Kvam, 08.08.2012 21:28:38
Hei:) Ser du kommenterer at det var tøft med stiv gaffel på slutten her men syntes du det var totalt sett best Eller stiller du med demper neste gang? Jeg vurderer nemlig stiv gaffel.