Seier i Jo Gjenderennet

Publisert 24.02.2014 10:11:50 av Lars Petter Stormo
Kategorier: Langrenn
Fredag dro Trude og jeg opp til Glittersjå fjellgård for en helgetur til fjells i fantastisk natur samt for å gå Jo Gjenderennet. Dette er et litt annerledes renn som starter på Glittersjå Fjellgård og går en runde på 55 km i fantastiske fjellområder med mål på Gjendesheim Turisthytte. Løypa går i scooterspor gjennom trange skogspartier, gamle setergrender og over åpne vann og fjellområder.

Penere startområde skal du lete lenge etter:-)Trude og meg før start.

Ut fra start på Glittersjå går det rett inn i en motbakke på drøye 3 km som jeg prøvde å gå kontrollert for ikke å brenne av for mye krefter i starten. Over toppen var jeg likevel i tet med team-kompis Jo Nordskar rett bak og vi gikk sammen derfra. Det var en del vind i fjellet så de delene hvor løypa gikk i åpent terreng var sporene føyket igjen, men den første delen av løypa gikk også mye i lav fjellskog og her var løypene veldig bra. Utrolig moro å suse nedover utforkjøringene i smale scooterspor! Litt før passering starten for den korte løypa etter ca 25 km så jeg at det begynte å nærme seg en bakfra så jeg økte tempoet og gikk alene siste 30 km. Herfra går traséen inn i et mer åpent område innover Griningsdalen og det ble en tøff tur med mye vind, og selv om flere scootere prøvde å holde sporene åpne føyket det igjen med en gang. Med neste helgs Vasalopp i bakhodet prøvde jeg å spare på kreftene, men når man må gå diagonal på flatmark og sikte på stikkene for å holde retningen ble jeg ganske så sliten på slutten. Det var utrolig deilig å bikke over siste bakketoppen og se målgangen på Gjendesheim Turisthytte. Sjeldent har en vaffel og en kopp kaffe smakt bedre! 


Sliten etter målgang.

 
Trude mot mål med Besseggen i bakgrunnen.

Fra laget kom Jo inn på tredjeplass, og i dameklassen gikk Trude veldig bra og kom inn på tredjeplass.

Starten på Glittersjå, scooterspor og fantastiske fjellområder gjør at jeg synes Jo Gjenderennet har en ekstra dimensjon i forhold til mange andre skirenn. Ikke bare får man gått en bra konkurranse, man sitter også igjen med minner fra en rå fjelltur man ønsker å ta igjen. I år var været litt utfordrende, så jeg gleder meg til å kunne gjøre den igjen i fint vær!


Rå natur!

Vaffel med utsikt etter målgang.


Men dagens prestasjon var det barna til lagkammerat Sven Kilander som stod for. Clara (6år) og Aksel (8 år) fullførte begge den "korte" distansen på 30 km i det tøffe været. Jeg er dypt imponert!!!


Clara og meg underveis i Griningsdalen.


En glad gjeng etter målgang.

Lars Petter

Tags: jogjenderennet, skirenn,

Kommentarer

  •  


  •